ΑΘΗΝΑ
08:38
|
23.04.2024
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δήλωσε, ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις από ριζοσπαστικές ισραηλινές ομάδες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες εβδομάδες πριν από την κορύφωση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και τον εορτασμό του Πάσχα στους Αγίους Τόπους, όπου παραδοσιακά συγκεντρώνονται χιλιάδες χριστιανοί από όλο τον κόσμο, δύο ακραίοι Ισραηλινοί ριζοσπάστες, που ανήκουν σε ριζοσπαστικές θρησκευτικές ομάδες επιτέθηκαν στο προσκύνημα της Γεσθημανής στα Ιεροσόλυμα εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος της Παναγίας.

Μάλιστα, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταγγέλλει την πρόκληση σωματικής βλάβης στον Μητροπολίτη Ελενοπόλεως κ. Ιωακείμ, καθώς η επίθεση έγινε την ώρα που τελούνταν Θεία Λειτουργία.

Αμέσως προσκυνητές και οι υπεύθυνοι του προσκυνήματος τον ακινητοποίησαν, ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση των αρχών οι οποίες και συνέλαβαν τον δράστη.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο, αφού πρώτα εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό, «οι τρομοκρατικές επιθέσεις, από ριζοσπαστικές ισραηλινές ομάδες, που στοχεύουν εκκλησίες, νεκροταφεία και χριστιανικές περιουσίες, πέρα ​​από τη σωματική και λεκτική κακοποίηση κατά χριστιανών κληρικών, έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο που προφανώς αυξάνεται σε ένταση κατά τις χριστιανικές γιορτές».

Το Πατριαρχείο βεβαιώνει επίσης, ότι οι επιθέσεις σε χριστιανικούς ιερούς τόπους, περιουσίες, κληρονομιά και ταυτότητα συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου, το οποίο ζητά ρητά την προστασία των θρησκευτικών χώρων στην Ιερουσαλήμ και τονίζει την ανάγκη σεβασμού αυτού του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος στην ελεύθερη λατρεία. 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο, όπου το Πατριαρχείο δέχεται χιλιάδες προσκυνητές, ενώ εκφράζονται φόβοι μήπως και φέτος τα περιστατικά βίας και επιθέσεως σταθούν αιτία οι αρχές να επιβάλουν αριθμητικό περιορισμό για την τελετή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, κάτι το οποίο είχαμε δει την περασμένη χρονιά με αφορμή τότε τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για την δολοφονία Λυγγερίδη

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Η «έτσι»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα