ΑΘΗΝΑ
18:57
|
04.05.2024
Το προχώρημα της αγοραπωλησίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε σήμερα την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας σε κοινοπραξία των εταιρειών Minoan Lines και Grimaldi Lines.

Η τελευταία είναι η εταιρεία υπό την ευθύνη της οποίας έπλεε το πλοίο – νεκροταφείο «Euroferry Olympia», το οποίο πήρε φωτιά στη διάρκεια του δρομολογίου Ηγουμενίτσα Πρίντιζι οδηγώντας στον θάνατο 11 άτομα πριν από έναν περίπου χρόνο.

Η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα αφορά την αγοραπωλησία μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφηκε μετά από έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ επίκειται στο άμεσο μέλλον η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της ΟΛΗΓ Α.Ε. από τη Βουλή.

Στην τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΑΙΠΕΔ παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A., Εμανουέλ Γκριμάλντι, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο Corporate Short Sea Commercial Director του ομίλου Grimaldi, Γκουίντο Γκριμάλντι, ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών, Λουκάς Σιγάλας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Επενδυτική Κατασκευαστική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε.», Αθανάσιος Κουλούρης, ο Paul Kyprianou, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Συμμετοχών Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., o διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε., Αθανάσιος Πορφύρης, o βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλειος Γιόγιακας και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.

Καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Το προεκλογικό deal της Μητσοτάκης ΑΕ ολοκληρώθηκε, χωρίς απόδοση της χερσαίας ζώνης, χωρίς επενδύσεις» καταγγέλλει ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ύστερα από μια τετραετία ανέξοδων υποσχέσεων και κοροϊδίας και αφού δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας από τα πάγια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της, σπεύδουν να ολοκληρώσουν την μεταβίβαση των μετοχών στον ιδιώτη αγοραστή για να δημιουργήσουν τετελεσμένα και μη αναστρέψιμα γεγονότα τόσο για την επόμενη κυβέρνηση όσο και για τους επόμενους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης» σημείωσε ο Μάριος Κάτσης.

«Η σπουδή τους αυτή μάλιστα γίνεται εν κρυπτώ από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η σύμβαση παραχώρησης και το τι τελικά πωλείται και με ποιους όρους, χωρίς να γνωρίζουμε σε τι επενδύσεις και σε τι υποχρεώσεις δεσμεύεται ο ιδιώτης και χωρίς να  έχει επιλυθεί ουσιαστικά κανένα ζήτημα για τη χερσαία ζώνη και την απόδοσή της στους Δήμους ώστε να τη διαχειριστούν προς όφελος των πολιτών» υπογράμμισε ο βουλευτής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα