ΑΘΗΝΑ
18:11
|
16.06.2024
Το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στη στρατηγική της 'πράσινης' εκμετάλλευσης και καταστροφής των δασών και αγωνίζεται για την κατάργηση του νομικού πλαισίου που βλέπει τα δάση…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσοι ευθύνονται για την καταστροφή των δασών εμφανίζονται σαν «σημαιοφόροι της προστασίας τους» επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Δασών και την αντιμετώπισή τους από διάφορα οργανωμένα συμφέροντα σαν «εμπόρευμα» και «κερδοφόρα διέξοδο» στα υπερ-συσσωρευμένα κεφάλαια.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Στην Ελλάδα ο απολογισμός των δυο πρόσφατων κυβερνήσεων, της ΝΔ σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, επιβεβαίωσαν τη στρατηγική συμφωνία τους με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ‘Πράσινης Συμφωνίας’, που λειτουργεί σε βάρος των δασών και συνολικά του περιβάλλοντος. Κανένας αντιδασικός, αντιπεριβαλλοντικός νόμος δεν καταργήθηκε από τη μια ή την άλλη κυβέρνηση.

Και οι δυο εμπλούτισαν το νομικό ‘οπλοστάσιο’ καταστροφής των δασών, που έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες των άνευ όρων αδειοδοτήσεων των επενδύσεων, δηλαδή της διευρυμένης εκμετάλλευσης των δασών, των προστατευόμενων περιοχών, των Εθνικών Δρυμών, ιδιαίτερα από τους ομίλους των ΑΠΕ, του τουρισμού, των logistics, της διαχείρισης των απορριμμάτων κλπ. Ενώ είναι σε εξέλιξη ακόμη και η εκχώρηση της διαχείρισης των κρατικών δασών σε επιχειρηματικούς ομίλους και βιομηχανίες».

Στη συνέχεια διαπιστώνει πως και φέτος συνεχίζεται η ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων αντιπυρικής προστασίας και σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού επισημαίνοντας παράλληλα τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και την πυροσβεστική. Και η ανακοίνωση καταλήγει:

  «Το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στη στρατηγική της ‘πράσινης’ εκμετάλλευσης και καταστροφής των δασών. Αγωνίζεται για την κατάργηση όλου του νομικού πλαισίου για τα δάση και τη χρήση γης γενικότερα, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τις κερδοφόρες επιδιώξεις του.

   Αναδεικνύει την αιτία που οξύνει και τα προβλήματα των δασικών οικοσυστημάτων, της δασικής γης, όλων των φυσικών πόρων και που δεν είναι άλλη από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

   Γι’ αυτό η ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών είναι δυνατή μόνο στο πλαίσιο της εργατικής εξουσίας. Σήμερα, χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την προστασία των δασών, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής και με πιο ισχυρό ΚΚΕ, του οποίου οι δυνάμεις πρωτοστατούν σε αυτό τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον των δασών, του περιβάλλοντος και της ζωής που μας αξίζει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγορευτικό σε συγκεντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ανάληψη ευθύνης από θυγατρική της Αλ Κάιντα για την επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο

Σκληρή κριτική Κακλαμάνη προς την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επιβραβεύει «πρόθυμα» στελέχη της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα