ΑΘΗΝΑ
12:03
|
24.04.2024
Οι κινητοποιήσεις πυροδοτήθηκαν από τη νέα υποτίμηση της λίρας έναντι του δολαρίου, γεγονός που ανάγκασε τον Κεντρικό Τραπεζίτη σε μέτρο ανάσχεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών της Βηρυτού, της Τρίπολης και του Μπααλμπέκ προχώρησαν σήμερα εκατοντάδες Λιβανέζοι διαδηλωτές καθώς συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση της λίρας Λιβάνου έναντι του αμερικανικού δολαρίου με την ισοτιμία του σήμερα το μεσημέρι να φθάνει τις 140.000 λίρες και να σταθεροποιείται νωρίς το απόγευμα στις 132.000.

Protests held due to collapse of Lebanese lira | Roya News

Πρόκειται για τη νέα μεγάλη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος του Λιβάνου έναντι του αμερικανικού δολαρίου μία βδομάδα μετά την ισοτιμία του ενός δολαρίου προς 100.000 λίρες.

Η κατρακύλα της αξίας της λίρας συνεχίζεται στο φόντο συνέχισης αναστολής της λειτουργίας των τραπεζών εδώ και περίπου μία βδομάδα. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Κεντρική Τράπεζα Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα πως θα πουλάει άνευ ορίων δολάρια με ισοτιμία ένα δολάριο προς 90.000 λίρες παρά την πρότερη βύθισή της στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος στις 140.000 λίρες προς ένα δολάριο.

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης, Ριάντ Σαλαμέχ, που επιβαρύνεται κατά καιρούς με κατηγορίες για διαφθορά και κακοδιαχείριση, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή τονίζοντας πως η Κεντρική Τράπεζα «ανακοινώνει μία ανοικτή, συνεχιζόμενη διαδικασία αγοράς λιβανέζικων χαρτονομισμάτων και πώλησης δολαρίων με ισοτιμία 90.000 λίρες προς ένα δολάριο». Το μέτρο ωστόσο αφορά μόνο Λιβανέζους πολίτες που έχουν λογαριασμούς σε τράπεζες της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Πέλλα: 15χρονος έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα