ΑΘΗΝΑ
03:33
|
04.05.2024
Ο επιπυραγός Δημήτρης Λιότσιος κατέθεσε σήμερα στην πολύκροτη δίκη πως δεν είχε καν δοθεί εισήγηση για εντολή εκκένωσης. Εάν είχε δοθεί, θα είχαν σωθεί δεκάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Υπήρχε χρόνος να σωθούν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής αν γινόταν οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων μέχρι τις 17.30 το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018» επανέλαβε με βεβαιότητα ο επιπυραγός Δημήτρης Λιότσιος καταθέτοντας σήμερα στην πολύκροτη δίκη που συνεχίστηκε για ενδέκατη μέρα σε σχέση με τις κατηγορίες που βαρύνουν 21 άτομα για την προ πέντε ετών τραγωδία στο Μάτι.

Τραγωδία στο Μάτι: Κακουργήματα για 20 μετά τις αποκαλύψεις | Ειδήσεις για  την Οικονομία | newmoney

Ο Λιότσος απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του τότε αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Τερζούδη τόνισε πως δεν δόθηκε η εισήγηση για την απομάκρυνση των πολιτών και πως οι Δήμοι ήταν υποχρεωμένοι να εκτελέσουν την εντολή.

Η κατάθεσή του προκάλεσε την εύλογη αντίδραση πολίτη που παρακολουθούσε τη δίκη. «Πέντε λεπτά να είχαμε..» φώναξε ο κάτοικος προσθέτοντας πως σε εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές «δύο χιλιάδες άνθρωποι χωρίς καμία οδηγία έφυγαν με το αυτοκίνητο τους και άλλοι πήγαν στις παραλίες». «Το λέω για να ακουστεί η αλήθεια» είπε προκαλώντας την αντίδραση  της προέδρου του δικαστηρίου που του ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα