ΑΘΗΝΑ
23:47
|
04.05.2024
Ένας διαδηλωτής νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας, που χτύπησε βάναυσα τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 230 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν, χθες Δευτέρα, στο Ναϊρόμπι και άλλες πόλεις της Κενυας, ανακοίνωσαν χθες οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που είχε καλέσει ο βετεράνος ηγέτης της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίγκα, σε μια ημέρα δράσης κατά της κυβέρνησης του προέδρου Γούιλιμ Ρούτο, η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και χρησιμοποίησε κανόνια νερού ενάντια σε χιλιάδες διαδηλωτές που ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια σε βασικά αγαθά, την κατακρήμνιση του εθνικού νομίσματος και την αδυναμία της κυβέρνησης να καλύψει τις ανάγκες των εκατομμυρίων πεινασμένων, λόγω της ξηρασίας ρεκόρ που πλήττει τη χώρα.

Ήταν η χειρότερη έκρηξη βίας στο έθνος της Ανατολικής Αφρικής από τότε που ο Ρούτο ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από έξι μήνες, αφού κέρδισε οριακά τον Οντίνγκα στις εκλογές που, όπως ισχυρίστηκε ο αντίπαλός του, χαρακτηρίστηκαν από βία και νοθεία.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που είχαν απαγορευτεί από τις αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν 24 αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές που έστησαν πύρινα οδοφράγματα, και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι ένας φοιτητής σκοτώθηκε στη δυτική πόλη Μασένο, όταν αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά κατά τη διάρκεια «αψιμαχιών» με διαδηλωτές που «έριξαν πέτρες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα