ΑΘΗΝΑ
00:25
|
17.04.2024
Λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του αμερικανικού drone στη Μαύρη Θάλασσα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για νέο επεισόδιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του αμερικανικού drone στις 14 Μαρτίου στη Μαύρη Θάλασσα, στην πρώτη γνωστή άμεση στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ για ένα νέο επεισόδιο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας, ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-35 απογειώθηκε προκειμένου να αναχαιτίσει δύο βομβαρδιστικά B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

«Στις 20 Μαρτίου 2023, ραντάρ της δύναμης Αεράμυνας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας εντόπισαν δύο αερομεταφερόμενους στόχους πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, που πετούσαν προς τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι στόχοι αναγνωρίστηκαν ως δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ένα μαχητικό αεροσκάφος SU-35 απογειώθηκε για να αναγνωρίσει τα δύο αεροσκάφη και να αποτρέψει την παραβίαση των συνόρων και επέστρεψε στην βάση του μετά την απομάκρυνση των ξένων πολεμικών αεροσκαφών από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ότι τα ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, ενώ η πτήση του ρωσικού μαχητικού έγινε με αυστηρή τήρηση του διεθνούς αεροπορικού δικαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Νεμπένζια: Υποκρισία η έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ

Διεθνής Σύνοδος για το Σουδάν στο Παρίσι

Ξεκαθάρισμα… διαφορών Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στη Χάγη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα