ΑΘΗΝΑ
07:42
|
25.02.2024
Λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του αμερικανικού drone στη Μαύρη Θάλασσα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για νέο επεισόδιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ημέρες μετά τη συντριβή του αμερικανικού drone στις 14 Μαρτίου στη Μαύρη Θάλασσα, στην πρώτη γνωστή άμεση στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ για ένα νέο επεισόδιο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας, ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-35 απογειώθηκε προκειμένου να αναχαιτίσει δύο βομβαρδιστικά B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

«Στις 20 Μαρτίου 2023, ραντάρ της δύναμης Αεράμυνας της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας εντόπισαν δύο αερομεταφερόμενους στόχους πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, που πετούσαν προς τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι στόχοι αναγνωρίστηκαν ως δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ένα μαχητικό αεροσκάφος SU-35 απογειώθηκε για να αναγνωρίσει τα δύο αεροσκάφη και να αποτρέψει την παραβίαση των συνόρων και επέστρεψε στην βάση του μετά την απομάκρυνση των ξένων πολεμικών αεροσκαφών από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ότι τα ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, ενώ η πτήση του ρωσικού μαχητικού έγινε με αυστηρή τήρηση του διεθνούς αεροπορικού δικαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μπλοκ ECOWAS αίρει τις κυρώσεις στο Νίγηρα

Ελβετία: Απίθανο να συμμετάσχει η Ρωσία στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία

Συζητείται η απελευθέρωση 40 ομήρων στις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

Γιατί ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας ακύρωσε συνάντηση με πάστορα της Βηθλεέμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα