ΑΘΗΝΑ
19:25
|
24.04.2024
Νέο κρεσέντο αστυνομικής βίας σε βάρος αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Γαλλία και απόψε. Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών σε Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πεδία μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο φόντο νέας επικίνδυνης κλιμάκωσης της βίας των δυνάμεων καταστολής μετατρέπονται για ένα ακόμη βράδυ κεντρικές πλατείες και δρόμοι του Παρισιού, της Λυών, της Μασσαλίας  και άλλων πόλεων καθώς εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτύρονται για το νέο νόμο αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης που έρχεται να προστεθεί στην παρατεταμένη ακρίβεια, την έλλειψη ποιοτικών υπηρεσιών στην υγεία και την περίθαλψη και τη συνεχή επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του γαλλικού λαού.

Piles of uncollected garbage is set on fire by protesters after a demonstration near Concorde square, in Paris, March 16.

Απίστευτες σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας και βάρβαρης βίας καταγράφονται από τις κάμερες κινητών διαδηλωτών και τηλεοπτικών συνεργείων σε κεντρικά σημεία πλατειών του Παρισιού με τους αστυνομικούς να πνίγουν τους διαδηλωτές σε νέφη τοξικών, να πετούν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και να βαράνε στο ψαχνό, πολύ συχνά δίχως τον παραμικρό λόγο ή αιτία σε μία προφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσουν όσους θέλουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και το επόμενο διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κεντρικές πλατείες στο φόντο των βουνών σκουπιδιών που πνίγουν την πρωτεύουσα εδώ και μέρες…

Χαρακτηριστική ήταν απόψε ανάρτηση της γνωστής ανταποκρίτριας ελληνικών καναλιών στο Παρίσι, Μαρίας Δεναξά, για την σκληρή στάση της αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών.

«Δεν πάμε καλά! Σαν τα σκυλιά ορμούν στο πλήθος για να χτυπήσουν, για να προκαλέσουν ζημιά…ώστε ο κόσμος να αποθαρρυνθεί από τις εικόνες και την κρατική βία, ώστε να μην τολμήσει να κατέβει στους δρόμους να διαδηλώσει».

Σύμφωνα με το France24, ως τις 23.00 απόψε είχαν συλληφθεί στο Παρίσι και άλλες πόλεις της χώρας πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, που συνέχισαν με τους αστυνομικούς το κυνηγό «γάτας-ποντικού» για πέμπτο βράδυ.

Μπροστά στην έκρηξη της αστυνομικής βίας και της αποφασιστικότητας των πολιτών να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε μία σειρά από πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται αύριο το απόγευμα να εκφωνήσει βαρυσήμαντο διάγγελμα δίχως να είναι ξεκάθαρο εάν μπορεί και με ποιο τρόπο να κατευνάσει τις λαϊκές διαμαρτυρίες για την επιδείνωση της ζωής του γαλλικού λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα