ΑΘΗΝΑ
12:29
|
25.04.2024
Η ετήσια εκδήλωση για την παγκόσμια τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υψηλή τεχνογνωσία σε τεχνολογία και επιχειρηματικότητα φέρνει στο τέλος του μήνα στην Αθήνα το περίφημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (γνωστό και ως ΜΙΤ), καθώς στις 30 και 31 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής το 25ο Διεθνές Εργαστήριο Νεοφυών Επιχειρήσεων (25th Global Startup Workshop).

Η μοναδική αυτή ετήσια εκδήλωση για την παγκόσμια τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φιλοδοξώντας να προσφέρει σε όσους συμμετάσχουν την ευκαιρία να μάθουν από τους καλύτερους στην καινοτομία και να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητά τους.

Η Ντανιέλα Γκόρτζα, μία από τις συνδιευθύντριες της έκθεσης του ΜΙΤ επισημαίνει πως πρόκειται για μία «μοναδική ευκαιρία να μάθει κανείς από κάποιους από τους καλύτερους στον κόσμο στον τομέα της τεχνολογίας, να γίνει κοινωνός ανεκτίμητων γνώσεων και να συνταυτιστεί με ανθρώπους παρόμοιας νοοτροπίας».

Με πρόσβαση σε περισσότερα από 15 πάνελ συζητήσεων, με εξέχοντες κεντρικούς ομιλητές και σεμινάρια, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν τη συλλογική γνώση ειδικών που συνδέονται με το MIT, επιτυχημένων επιχειρηματιών και επενδυτών. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να «συναντηθούν» σε μια πρακτική εμπειρία και να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τις πιο υποσχόμενες ευκαιρίες στην τεχνολογία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του του MITEF Greece. Επίσης, εκτιμάται ότι το συνέδριο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να εδραιώσει τη θέση της ως αναδυόμενου παγκόσμιου τεχνολογικού κόμβου. Η προβολή της χώρας μας θα είναι τεράστια και παγκόσμια καθώς αυτό το συνέδριο γίνεται μια φορά το χρόνο, σε διαφορετική χώρα κάθε φορά. Θα φέρει κοντά επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο, όπως σημειώνεται.

   Ειδικότερα, ο Γεράσιμος Σπυριδάκης, πρόεδρος του MITEF Greece, που φιλοξενεί το Συνέδριο, δήλωσε ότι «αυτό το συνέδριο είναι μια ανεκτίμητη πηγή για νεοφυείς επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτύξουν ουσιαστικές σχέσεις μέσα στο δίκτυο της παγκόσμιας κοινότητας startup και να κάνουν δυνητικά μετασχηματιστικές αλλαγές για την επιχείρησή τους. Κάθε ιδέα που θα συζητηθεί στο συνέδριο έχει τη δυνατότητα να φέρει την επανάσταση σε μια νεοφυή επιχείρηση. Το ίδιο και η δημιουργία συνδέσεων με άτομα με επιρροή και πρόσβαση σε πόρους».

   Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, η Αντιγόνη Μολοδάνωφ, εκτελεστική διευθύντρια του MITEF Greece, σημείωσε πως «το MIT GSW δεν είναι ένα απλό συνέδριο. Είναι παγκόσμιο, είναι στοχευμένο. Αφορά το σήμερα και συνομιλεί με το μέλλον. Στα 25 χρόνια που διοργανώνεται, έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ιδανικό προορισμό για τη νεοφυή επιχειρηματική κοινότητα παγκοσμίως. Μία κοινότητα γνώσης που δίνει ευκαιρίες δικτύωσης και διασύνδεσης, αλλά και εξερεύνησης στρατηγικών και λύσεων αιχμής. Στην 25χρονη πορεία του έχει κατορθώσει να επιτύχει τους σκοπούς του στο συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται».

   Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Startup Pitch Competition, όπου όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία προβολής και θα διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Το ρομπότ Emo μπορεί να μαντέψει πότε θα χαμογελάσεις…

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα