ΑΘΗΝΑ
02:06
|
28.04.2024
Συνέντευξη Τύπου των Γεωργιάδη-Παπαθανάση και Αναγνωστόπουλου, στην οποία θα εκφράσουν την ικανοποίηση του Μαξίμου με το… θεσμό των καλαθιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στις 10:00 το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο γγ Προστασίας του Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλος για παρουσιάσουν το Πασχαλινό «Καλάθι των Νονών» και τον εμπλουτισμό του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» με τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται κατά την περίοδο του Πάσχα. 

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δηλώνει ικανοποιημένο για τη μέχρι τώρα πορεία του «καλαθιού του νοικοκυριού», που εκτιμά ότι γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές με τους καταναλωτές να επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις προσφορές του. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη κατά την 20η εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, από 1.134 προϊόντα 62 (5,47%) παρουσίασαν αύξηση, 72 (6,35%) παρουσίασαν μείωση και 1.000 (88,18%) παρέμειναν σταθερά. Μεσοσταθμικά, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η συνολική αξία του καλαθιού έχει πέσει πάνω από 3%. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει προαναγγείλει τρίμηνη παράταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» το οποίο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση την έγκριση που είχε δώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαρκεί έως τις 31 Μαρτίου 2023. 

Τα καλάθια για το Πάσχα θα είναι: Το «πασχαλινό καλάθι» στα σούπερ μάρκετ και το «καλάθι του νονού/ας» στα καταστήματα παιχνιδιών.

Το «πασχαλινό καλάθι» ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι. Σε αυτό το νέο «καλάθι» αναμένεται να μπουν επιπλέον είδη στην κατηγορία του κρέατος, το αρνί και το κατσικάκι, επίσης το τσουρέκι καθώς και τα σοκολατένια αβγά.

Το «καλάθι του νονού/ας», θα λειτουργήσει αντίστοιχα με εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται μάλιστα είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Άη Βασίλη», συν τις λαμπάδες .

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα