ΑΘΗΝΑ
09:14
|
19.05.2024
«Δεν είναι πυρηνικά, αλλά περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο», λέει - σε πλήρη σύγχυση- το Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για σκόπιμη παραπληροφόρηση κατηγόρησε η Βρετανία τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τη χθεσινή αυστηρή προειδοποίησή του προς το Λονδίνο, να μην διαθέσει βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στις ουκρανικές δυνάμεις, μαζί με την ίλη αρμάτων μάχης Challenger2.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις Πούτιν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις παίζοντας με τις λέξεις «πυρηνικά» και «απεμπλουτισμένο ουράνιο» σημειώνοντας ότι τα διατρητικά βλήματα αποτελούν βασικό εξοπλισμό εδώ και δεκαετίες και «δεν έχουν καμία σχέση με πυρηνικά όπλα ή πυρηνικές δυνατότητες».

«Μαζί με την αποστολή εκ μέρους μας ίλης αρμάτων μάχης Challenger 2, θα παρέχουμε πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων διατρητικών βλημάτων που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο. Αυτά τα βλήματα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση σύγχρονων αρμάτων μάχης και θωρακισμένων οχημάτων», τόνισε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Προχώρησε, δε, ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι ανεξάρτητη έρευνα έχει καταλήξει ότι οποιαδήποτε επίπτωση στην προσωπική υγεία και το περιβάλλον από τη χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι «πιθανόν χαμηλή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα