ΑΘΗΝΑ
12:56
|
24.04.2024
Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στις 16 Μάρτη, για το έγκλημα στα Τέμπη, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ.
Φωτ. Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την περίπτωση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, που έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου – λάμψης των ΜΑΤ το 2011, θυμίζει ένα ακόμα, στην ατέλειωτη σειρά περιστατικών αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφων, που είχε σαν συνέπεια σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης την περασμένη Πέμπτη στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι χειροβομβίδα κρότου λάμψης εξερράγη δίπλα στον δημοσιογράφο Νίκο Χριστοφάκη ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα των Τεμπών, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί με απώλεια ακοής σε ποσοστό 55%.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η αλόγιστη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις έχει ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων, γεγονός που πέρα από το ότι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και κατ’ επέκταση στην πληροφόρηση των πολιτών», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου σε οτιδήποτε χρειαστεί και διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα