ΑΘΗΝΑ
17:46
|
25.04.2024
Προεκλογικός λόγος επί πτωμάτων, σε έναν κρατικό μηχανισμό που αντέδρασε γρήγορα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την περιβόητη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη ξεκίνησε σήμερα η μέρα, με τα σχόλια των πολιτών να δίνουν και να παίρνουν στα social media. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ο πρωθυπουργός για ακόμα μια φορά επέμεινε για τη γρήγορη αντιμετώπιση και αντίδραση της κυβέρνησής του μετά την τραγωδία στα Τέμπη «Μέσα από αυτή την τραγωδία τουλάχιστον ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε γρήγορα. Άνοιξε το νοσοκομείο της Λάρισας αμέσως». Αυτό λοιπόν καυχιέται ο κ. Μητσοτάκης για την κυβέρνησή του σε σχέση με αυτή την τραγωδία;

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης του Μητσοτάκη είναι, ότι τα τρένα θα επαναλειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και θα δοθεί άπλετο φως στην αλήθεια για την τραγωδία των Τεμπών. Συνεχίζοντας τον προεκλογικό του λόγο στην εκπομπή, ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, ότι θα ολοκληρωθεί η σηματοδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής, θα επικοινωνήσει, επίσης, με την Hellenic Train και με την ιταλική κυβέρνηση για ένα καλύτερο μέλλον στα τρένα, δίνοντας βάση σε ένα καλό εκπαιδευμένο προσωπικό.

Άρα, τι έλεγε συγχυσμένος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, λίγες μέρες πριν την τραγωδία στα Τέμπη από το βήμα της Βουλής;

Ο Μητσοτάκης τόνισε στην εκπομπή, ότι ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την ευθύνη της τραγωδίας και παραιτήθηκε από τη θέση του. Πόσο ισχύει αυτό λοιπόν, από τη στιγμή που σε ένα μήνα – στις εκλογές- από τώρα, ο κ. Καραμανλής θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε για ακόμα μια φορά (!) ότι το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του 2022 και αυτό «Δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας».

Ας δούμε λοιπόν τώρα, κατά πόσο λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, όταν προχθές επισκέφτηκε το σταθμαρχείο ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος, κόβοντας στον αέρα τον σταθμάρχη που τόλμησε να πει, ότι δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση.

Προχωρώντας ο κ. Μητσοτάκης, εγγυήθηκε στον ελληνικό λαό, ότι θα γίνουν έργα, που θα φέρουν τρένα μέχρι την Πάτρα, μια κεντρική γραμμή, η θα είναι απολύτως ευρωπαϊκών προδιαγραφών από την Πάτρα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα σύνορα με σύνδεση σε όλα τα λιμάνια.

Όπως ήταν φυσικό, αυτή η συνέντευξη του κυνικού κ. Μητσοτάκη είχε και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με τους πολίτες να σχολιάζουν στα social media τόσο τη στάση του απέναντι στην τραγωδία και τους νεκρούς, για το περιβόητο «φταίμε όλοι», όσο για τις ατάκες του περί κομματικών διορισμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα