ΑΘΗΝΑ
09:59
|
26.04.2024
Ο Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας μεραρχίας πυραυλικών συστημάτων σε ένα από τα βορειότερα νησιά των Κουρίλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μια μεραρχία των παράκτιων πυραυλικών συστημάτων της, K-300P Bastion-P, έχει αναπτυχθεί στο Παραμουσίρ, μία από τις Κουρίλες Νήσους στον βόρειο Ειρηνικό, μερικές από τις οποίες η Ιαπωνία διεκδικεί ως έδαφός της.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κίνησης ενίσχυσης της άμυνας της Ρωσίας στις ανατολικές της περιοχές, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, εν μέρει ως απάντηση στις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να «περιορίσουν» τη Ρωσία και την Κίνα.

Η κίνηση της Μόσχας έρχεται επίσης μετά από επισκέψεις υψηλού επιπέδου ασιατών ηγετών και στις δύο πλευρές του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και βασικός αντίπαλος της Κίνας στην Ανατολική Ασία, πραγματοποίησε ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στην Ουκρανία, το οποίο ορισμένοι παρατηρητές είπαν ότι έγινε εν είδει απάντησης στην επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στη Ρωσία.

«Για να περιορίσουν τη Ρωσία και την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν σημαντικά τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενισχύοντας τους πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους με τους συμμάχους τους και συνεχίζοντας να δημιουργούν μια νέα αμερικανική αρχιτεκτονική ασφάλειας σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Ο Σοϊγκού είπε ότι το σύστημα Bastion θα ενισχύσει τη ρωσική ασφάλεια γύρω από τις Κουρίλες Νήσους.

Η Ιαπωνία διεκδικεί τα τέσσερα νότια νησιά Κουρίλ, τα οποία κατελήφθησαν από τις σοβιετικές δυνάμεις στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ιαπωνία δεν διεκδικεί το Παραμουσίρ, ένα από τα βόρεια νησιά των Κουρίλων.

Επισημαίνεται ότι η Μόσχα και το Τόκιο δεν έχουν υπογράψει συνθήκη ειρήνης που να τερματίζει επίσημα τις εχθροπραξίες.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στα ανατολικά της χώρας έχουν λάβει περίπου 400 είδη σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων αεριωθούμενων αεροσκαφών Su-57 και αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, είπε ο Σοϊγκού.

«Οι στρατιωτικές δυνατότητες της ανατολικής στρατιωτικής περιοχής έχουν αυξηθεί σημαντικά», είπε, προσθέτοντας και ότι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αεράμυνας θα ολοκληρωθεί φέτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα