ΑΘΗΝΑ
06:20
|
26.04.2024
Δεν πρέπει να γίνει αυτό ‘μία ακόμη μέρα στην Ουκρανία’ ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, παρατήρησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέες πυραυλικές επιθέσεις σε συνοικίες του Κιέβου και της Ζαπορίζια προχώρησαν σήμερα δυνάμεις του ρωσικού στρατού προκαλώντας το θάνατο συνολικά τουλάχιστον οκτώ ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Aftermath of a Russian missile strike in Zaporizhzhia

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, νωρίς το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε οικιστικό συγκρότημα της Ζαπορίζια έπειτα από διπλή πυραυλική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων 33.

Aftermath of a Russian drone strikes in Kyiv region

Οι πυροσβέστες για ώρες έδωσαν μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Την επίθεση έσπευσε να αξιοποιήσει ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι που σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε βίντεο από την πυρκαγιά καλώντας τον κόσμο να μη συνηθίσει στο θέαμα των πυραυλικών επιθέσεων σε βάρος της χώρας του, αναφέροντας:

«Δεν πρέπει να γίνει αυτό ‘μία ακόμη μέρα στην Ουκρανία’ ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ο κόσμος πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα για να νικήσει την ρωσική τρομοκρατία γρηγορότερα και να προστατεύσει ζωές».

Στην παραλίμνια πόλη Ρίστσιφ (64 χλμ νότια του Κιέβου) σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άτομα, τραυματίστηκαν 18 και άλλα τρία αγνοούνται αφότου χτύπησε τους κοιτώνες σε δύο κολέγια στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Απεσταλμένοι του πρακτορείου Ρόιτερς βεβαιώνουν πως είδαν κατάρρευση μέρους του πενταώροφου κτιρίου.

A view shows a monastery damaged by a Russian missile strike in Odesa

Ώρες πριν το χάραμα, οι σειρήνες πυροσβεστικών και ασθενοφόρων ήχησαν σε περιοχές του Κιέβου και σε συνοικίες πόλεων της βόρειας Ουκρανίας με εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού να ανακοινώνει πως καταρρίφθηκαν 16 από 21 μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά τύπου  Shahed ιρανικής κατασκευής.

«Πάνω από 20 ιρανικά δολοφονικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συν πύραυλοι, πολυάριθμα περιστατικά βομβαρδισμού, και αυτό μόνο σε μια τελευταία νύχτα ρωσικής τρομοκρατίας κατά της Ουκρανίας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter, προσθέτοντας (κάνοντας έμμεση αναφορά σε χτεσινές δηλώσεις του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ πριν αναχωρήσει από τη Μόσχα):

«Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ακούσει τη λέξη ‘ειρήνη’ στη Μόσχα, εκεί δίνεται άλλη μια εντολή για τέτοια εγκληματικά χτυπήματα».

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι σήμερα υπήρξαν αρκετές εκρήξεις μετά τις 3 π.μ. και στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ένας οδηγός ασθενοφόρου που είχε φτάσει στο σημείο. Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε ότι η Ρωσία πιθανώς πραγματοποίησε την επίθεση στη Ζαπορίζια με πυραύλους υψηλής ταχύτητας που εκτοξεύτηκαν από το σύστημα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων Tornado-S.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα