ΑΘΗΝΑ
13:42
|
19.04.2024
«Θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει η παγιωμένη τους τελευταίους μήνες επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σήμερα στο 4ο Power & Gas Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όπως επεσήμανε «η τόνωση του ανταγωνισμού και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου οδήγησαν τις τιμές των προμηθευτών κοντά στο στόχο (15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα) που έθεσε η κυβέρνηση μέσω των επιδοτήσεων που δίνονται τους τελευταίους μήνες».

«Θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο. Μπορεί ο επόμενος χειμώνας να είναι δύσκολος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι ώστε να έχουμε τους απαιτούμενους πόρους», πρόσθεσε αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και γεμίζοντας ανησυχία τους καταναλωτές την ώρα που η γενικευμένη ακρίβεια καλπάζει.

Λογικά τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, για το ύψος της επιδότησης, όπως συνηθίζεται κάθε μήνα, με πολλούς να θεωρούν ότι μετά και την χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο, η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει, για ευνόητους λόγους, στην διακοπή της έστω και μικρής αυτής ενίσχυσης του οικογενειακού προϋπολογισμού των πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα