ΑΘΗΝΑ
11:10
|
12.06.2026
«La Ilahe Illallah» (δεν υπάρχει άλλος Θεός παρά ο Αλάχ), η φωτεινή ρήση πάνω στον ιστορικό χριστιανικό ναό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη χρονιά η Αγία Σοφία, ο ιστορικός χριστιανικός ναός της Κωνσταντινούπολης, προετοιμάζεται από τις αρχές της πόλης για τον εορτασμό του Ραμαζανιού.

Πέρυσι, ο χώρος της εκκλησίας, που ανήκει στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO «φιλοξένησε» για πρώτη φορά, μετά από 88 χρόνια, μια ειδική βραδινή προσευχή με αφορμή τον ιερό μήνα νηστείας των μουσουλμάνων.

Φέτος, ο χώρος έχει στολιστεί κατάλληλα από τις αρχές της πόλης.

«Είμαστε χαρούμενοι που συναντάμε τον ευλογημένο μήνα του Ραμαζανιού. Οι μιναρέδες του Μεγάλου Τζαμιού της Αγίας Σοφίας θα φωτίσουν και την Κωνσταντινούπολη και τις καρδιές μας με το «La Ilahe Illallah» (δεν υπάρχει άλλος Θεός παρά ο Αλάχ)», έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, κοινοποιώντας και σχετικό βίντεο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα κινητοποίηση στις 17 Ιουνίου-Ζητούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κερατέα

Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων προειδοποιεί ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται σε Γάζα και Δυτική Όχθη

Στην Κομισιόν τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας με πρωτοβουλία 33 ευρωβουλευτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα