ΑΘΗΝΑ
15:53
|
26.04.2024
Έπεσε νεκρός από Ισραηλινά πυρά την πρώτη ημέρα του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, εν μέσω προσπαθειών να περιορίσουν την περαιτέρω αύξηση της βίας.

Μια δήλωση της ισραηλινής συνοριακής αστυνομίας ανέφερε ότι η μυστική μονάδα της συμμετείχε σε επιδρομή νωρίς την Πέμπτη για τη σύλληψη ενός Παλαιστίνιου που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε πολλές επιθέσεις με πυροβολισμούς. Οι δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι στο οποίο βρισκόταν και πυροβόλησαν εναντίον του άνδρα καθώς φέρεται ότι τους στόχευσε με όπλο, υποστήριξε η συνοριακή αστυνομία.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι ο 25χρονος Αμίρ Αμπού Χαντίτζε πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην πόλη Τουλκαρέμ.

Μια νέα ομάδα που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την κατοχή του Ισραήλ με το όνομα «Ταξιαρχία Τουλκαρέμ» είπε ότι ο Αμπού Χαντίτζε ήταν ένας από τους ιδρυτές της και περιέγραψε την ανθρωποκτονία ως «δολοφονία».

Η Πέμπτη σηματοδότησε την πρώτη ημέρα του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού στα παλαιστινιακά εδάφη.

Τα προηγούμενα χρόνια, έχουν υπάρχει κατά καιρούς συγκρούσεις μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, ιδιαίτερα γύρω από το συγκρότημα του τεμένους Αλ- Άκσα της Ιερουσαλήμ, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ, που τιμάται ως το Όρος του Ναού από τους Εβραίους. Το Ραμαζάνι συμπίπτει φέτος με το Πάσχα του Ιουδαϊσμού και το Χριστιανικό Πάσχα.

Την Κυριακή, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν για αποκλιμάκωση της βίας σε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.

Η κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη έχει δει ένα κύμα αντιπαραθέσεων τους τελευταίους μήνες, με σχεδόν καθημερινές ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές και κλιμακούμενη βία από Εβραίους εποίκους, εν μέσω κύματος επιθέσεων από Παλαιστίνιους.

Τον περασμένο χρόνο, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερους από 250 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων μαχητών και αμάχων. Περισσότεροι από 40 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις την ίδια περίοδο.

Οι Παλαιστίνιοι στοχεύουν να ιδρύσουν ένα ανεξάρτητο κράτος στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ σε πόλεμο το 1967.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα