ΑΘΗΝΑ
03:24
|
27.04.2024
Στη νομική οδό προσέφυγαν πάνω από 100 υποψήφιοι σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το Σάββατο 4 Μαρτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη νομική οδό προσέφυγαν πάνω από 100 υποψήφιοι σχετικά με τα όσα συνέβησαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 130 άτομα που συμμετείχαν στις εξετάσεις, αποστέλλουν εξώδικο προς το γραφείο του προέδρου του ΑΣΕΠ (αλλά και προς το γραφείο του Πρωθυπουργού) ζητώντας την επανάληψη του διαγωνισμού 2Γ/2002.

Οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις που αποστέλλουν το εξώδικο διαπίστωσαν ζητήματα, που κατά τη γνώμη τους, καθιστούν αμφισβητούμενη τη διαδικασία.

Ως ένα σημαντικό ζήτημα τίθεται ότι δόθηκε από εξεταστικό τμήμα σε τμήμα διαφορετικό χρονικό περιθώριο στους υποψηφίους, όπως και το ότι η διευκρίνιση και η διόρθωση ενός θέματος στην ενότητα των δεξιοτήτων δεν δόθηκε στο σύνολο των υποψηφίων, αφού πολλοί είχαν αποχωρήσει από τα κέντρα πριν αυτή φτάσει.

Με το εξώδικό τους, το οποίο θα κοινοποιηθεί είτε το απόγευμα της Πέμπτης είτε την Παρασκευή, οι υποψήφιοι ζητούν την επανάληψη του συνόλου του διαγωνισμού ή έστω μέρους του (της ενότητας δεξιοτήτων στην οποία παρατηρήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα).

Ο ΑΣΕΠ αναμένεται να τοποθετηθεί μετά την κοινοποίηση του εξωδίκου.

Εξηγήσεις για τις αστοχίες είχε προσπαθήσει να δώσει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου: «ο διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα ότι κάποια θέματα του μαθηματικού συλλογισμού που είχαν σχήματα δεν κατάφεραν να αναπαραχθούν σωστά στα φωτοτυπικά μηχανήματα κάποιων εξεταστικών κέντρων».

Σχετικά με τις καταγγελίες για τα εκτυπωτικά λάθη στην ερώτηση ανέφερε ότι «δεν αποτυπώθηκε η σκίαση πάνω σε 17 επί συνόλου 100 ασκήσεων. Αυτό το συνειδητοποίησαν και τα ίδια τα εξεταστικά κέντρα, που είχαν το πρόβλημα, αρκετά μετά την έναρξη του διαγωνισμού. Μας ενημέρωσαν και δώσαμε οδηγίες να σκουρύνουν το φωτοτυπικό μηχάνημα για να βγει πιο καλά η φωτοτυπία. Σε αρκετά από τα σχολεία αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, αλλά σε κάποια άλλα δεν αποκαταστάθηκε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα