ΑΘΗΝΑ
16:50
|
24.04.2024
Ηχηρή παρέμβαση ακτιβιστών σε ομιλία του Άντονι Μπλίνκεν στη Γερουσία όπου ζήτησαν τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και εναντιώθηκαν στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τετάρτη, ακτιβιστές της φεμινιστικής ομάδας CODEPINK διέκοψαν τον Άντονι Μπλίνκεν στην ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων στη Γερουσία με τίτλο «Αμερικανική Διπλωματία και Παγκόσμια Ηγεσία: Αναθεώρηση του Αιτήματος Προϋπολογισμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για FY24». Οι ακτιβιστές της CODEPINK -κυρίως γυναίκες- εμφανίστηκαν κρατώντας πλακάτ και μηνύματα που υπενθύμισαν τόσο στα μέλη της επιτροπής όσο και στον ίδιο τον Μπλίνκεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αρχίσουν πραγματικά να ασκούν διπλωματία πριν συζητήσουν πώς να τη χρηματοδοτήσουν.

Ένας προς έναν οι ακτιβιστές σηκώθηκαν κρατώντας πινακίδες που αναφέρονταν σε βασικούς τομείς όπου ο Μπλίνκεν αποτυγχάνει ως διπλωμάτης, με συνθήματα όπως: «Ουκρανία: Ειρηνευτικές συνομιλίες τώρα!», «Η Κίνα δεν είναι ο εχθρός μας», «Ελεύθερη Παλαιστίνη», « Όχι $$$ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ», «Η Κούβα εκτός λίστας τρομοκρατών», «Άρση των κυρώσεων της Βενεζουέλας και της Κούβας» και «Όχι Πόλεμος!».

Με το που οι ακτιβιστές σηκώθηκαν όρθιοι και διατράνωσαν τα πλακάτ που κρατούσαν, η αστυνομία εισέβαλε στον χώρο και αφού απομάκρυνε τους διαμαρτυρόμενους, κατόπιν τους συνέλαβε.

Τα μηνύματα που φώναξαν οι ακτιβιστές στην Ακρόαση:

«Μπλίνκεν! Κόψε τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο απαρτχάιντ του Ισραήλ! Σταματήστε να χρηματοδοτείτε την παλαιστινιακή καταπίεση και τον στρατό του Μπεν Γκβιρ. Στείλτε τον Νετανιάχου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Συναντηθήκατε ο ίδιος με την παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών. Ποιος θα προστατεύσει τους Παλαιστίνιους;» – Μάγια Γκάρνερ.

«Γιατί ακολουθείτε την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ και όχι την πολιτική ομαλοποιήσεων και συνεργασίας της κυβέρνησης Ομπάμα/Μπάιντεν; Η Κούβα δεν αξίζει να είναι στη λίστα των τρομοκρατών και ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει τη δύναμη να τη βγάλει με ένα πάτημα του στυλό του. Πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους γείτονές μας, όχι να τους υποτάσσουμε στα συμφέροντά μας». – Σαμάνθα Γουέρι.

«Χρειαζόμαστε ειρηνευτικές συνομιλίες τώρα για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Υπάρχει ένα αδιέξοδο και πάρα πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν. Γραμματέα Μπλίνκεν, υποτίθεται ότι είσαι ο κορυφαίος διπλωμάτης μας. Ξεκινήστε τις διαπραγματεύσεις». – Μεντία Μπέντζαμιν

«Δεν επιδίδεστε σε διπλωματία με την Κούβα και τη Βενεζουέλα, λιμοκτονείτε τους πιο ευάλωτους σε αυτές τις χώρες με τις βάναυσες κυρώσεις των ΗΠΑ! Ντροπή σας! Οι κυρώσεις της Βενεζουέλας και της Κούβας παραβιάζουν τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και τον χάρτη του OAS!». Γκρέγκορι Γουίλπερτ.

«Η Κίνα δεν είναι εχθρός μας! Η Κίνα είναι οικονομικός ανταγωνιστής και όχι απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ζω στη Χαβάη και έχετε βάλει στόχο από τη Χαβάη και το Γκουάμ και τον δυτικό Ειρηνικό. Γίνε διπλωμάτης, όχι πολεμοχαρής». – πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και συνταξιούχος συνταγματάρχης του στρατού, Αν Ράιτ.

Η ομάδα CODEPINK σχεδιάζει να συνεχίσει να διαταράσσει την εξουσία όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν μια πολεμική οικονομία για μια οικονομία ειρήνης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Οι άνθρωποι θέλουν έναν καλύτερο κόσμο όπου θα επιλύουμε τα ζητήματα με διπλωματία και διάλογο και όχι με πόλεμο και καταστροφή. Ένας κόσμος όπου οι διπλωμάτες ασκούν πραγματικά διπλωματία και όπου τα χρήματα του λαού χρηματοδοτούν πραγματικά τις ανάγκες του λαού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχία για την επικείμενη εισβολή στη Ράφα-«Ξεφύτρωσαν» χιλιάδες σκηνές

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σπαρτιάτες: Εκτός ευρωεκλογών με απόφαση του Αρείου Πάγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα