ΑΘΗΝΑ
17:24
|
08.06.2023
Προσχέδιο έκθεσης του Πενταγώνου περιγράφει την πιθανότητα η εξωγήινη ζωή να έχει ταξιδέψει στη Γη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το προσχέδιο έκθεσης που δημοσιοποίησε πριν μερικές μέρες το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των Τομέων του Πενταγώνου (AARO – All-domain Anomaly Resolution Office) συγκλίνει με την (μάλλον εύλογη) εκτίμηση του πανεπιστημιακού καθηγητή και προέδρου του τμήματος Αστρονομίας του Χάρβαρντ, Άβι Λόεμπ πως εξωγήινοι «μπορεί» να έχουν ήδη επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

.

Η έκθεση περιγράφει την πιθανότητα η εξωγήινη ζωή να έχει ταξιδέψει στη Γη, χρησιμοποιώντας ανιχνευτές που έχουν ενισχυθεί με συστήματα και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο όπως π.χ. το ουράνιο σώμα «Οουμουαμούα» (σ.σ. Η λέξη Oumuamua στη γλώσσα αυτοχθόνων της Χαβάης σημαίνει «αγγελιαφόρος») που είχε εντοπιστεί τυχαία τον Οκτώβριο του 2017 και θεωρείται, με βάση την εκκεντρότητα της τροχιάς του, ότι προέρχεται από έξω από το Ηλιακό Σύστημα.

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο μητρικό σκάφος με δυνατότητα απελευθέρωσης πολλών μικρών ανιχνευτών στο ηλιακό μας σύστημα και στη Γη για ανίχνευση, εντοπισμό και παρακολούθηση της ζωής για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη θεωρία θεωρεί πολύ πιθανή ο πανεπιστημιακός καθηγητής Άβι Λόιμπ τονίζοντας πως «ίσως» το παράξενο αντικείμενο Οουμουαμούα να ήταν ένα εξωγήινο μητρικό σκάφος. Είτε επιβεβαιωθεί είτε όχι, «μας ανοίγει το μυαλό στην ιδέα ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω» κατέληξε ανάβοντας εκ νέου την κουβέντα όχι τόσο για την βέβαιη ύπαρξη εξωγήινης ζωής όσο για το εάν και πότε κάποιες μορφές της επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκκληση υπέρ του ιερέα που παύθηκε επειδή λειτούργησε με κορίτσια «παπαδάκια»

Καταστροφή φράγματος Κακχόβκα: Αναφορές για πέντε νεκρούς βοσκούς

Θάνατος τουρίστριας στη Χαλκιδική – πάνω από μία ώρα μακριά το κοντινότερο Κέντρο Υγείας

Δολοφονία Άλκη: Σχεδιασμό και ανθρωποκτόνο δόλο εντοπίζει η εισαγγελέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα