ΑΘΗΝΑ
15:37
|
26.04.2024
Πάνοπλοι Ισραηλινοί αστυνομικοί δε δίστασαν να γρονθοκοπήσουν 12χρονη Παλαιστίνια προκειμένου να τη...συλλάβουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη βάναυση επίθεση Ισραηλινών αστυνομικών δέχθηκε σήμερα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ μία 12χρονη Παλαιστίνια μαθήτρια σε κεντρικό τομέα της πόλης πριν την μεσημεριανή προσευχή της Παρασκευής.

Δύο με τρεις πάνοπλοι Ισραηλινοί αστυνομικοί έπεσαν πάνω στο κοριτσάκι τραβώντας το και χτυπώντας το βάναυσα με χέρια και γκλομπ στην πλάτη και στο κεφάλι στην προσπάθειά τους να τη συλλάβουν, άγνωστο με ποια αφορμή ή πρόσχημα.

Το κορίτσι αντιστάθηκε με όλη του τη δύναμη, αρνούμενη να υποταχθεί στις δυνάμεις καταστολής και τη βάρβαρη συμπεριφορά τους ώσπου απομακρύνθηκε από την περιοχή  ακόμη και με κεφαλοκλείδωμα!

Το βίντεο αναρτήθηκε σήμερα από τον λογαριασμό στο Τουίτερ της Παλαιστινιακής Πρεσβείας στην Κύπρο με την επισήμανση πως τέτοιες σκηνές βίας από τη μεριά των ισραηλινών αρχών συνήθως αποσιωπούνται από τα δυτικά ΜΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση η περίπτωση της απαράδεκτης βίας που άσκησαν αστυνομικοί σε βάρος ενός κοριτσιού 12 ετών δεν είναι «μεμονωμένο περιστατικό» αλλά η συνήθης μέθοδος με την οποία αντιμετωπίζουν οι κατοχικές δυνάμεις τους Παλαιστίνιους κάθε ηλικίας: παιδιά, έφηβους, ενήλικες, ηλικιωμένους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα