ΑΘΗΝΑ
14:08
|
17.05.2024
Υποβρύχιο drone ικανό να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση δοκίμασε η Πιονγκγιάνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ένα νέο υποβρύχιο επιθετικό drone με πυρηνική ικανότητα, σχεδιασμένο να εξαπολύει ένα «ραδιενεργό τσουνάμι» που θα καταστρέψει εχθρικά πολεμικά σκάφη και λιμάνια, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής άσκησης που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα υπό την καθοδήγηση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο στρατός της Βόρειας Κορέας ανέπτυξε και δοκίμασε το νέο οπλικό σύστημα, η αποστολή του οποίου ήταν να δοκιμάσει την ικανότητα να πυροδοτήσει μια έκρηξη που θα δημιουργήσει ένα καταστροφικό «υπερ-κύμα», ανέφερε σήμεραΠαρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

«Αυτό το πυρηνικό, υποβρύχιο επιθετικό drone μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ακτή και λιμάνι ή να ρυμουλκηθεί από πλοίο επιφανείας για λειτουργία», ανέφερε το πρακτορείο, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη έως την Πέμπτη στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Χαμγκιόνγ, το νέο οπλικό σύστημα ταξίδεψε υποβρύχια για 59 ώρες και 12 λεπτά, σε βάθος περίπου 80 έως 150 μέτρων, πριν εκραγεί στα ύδατα στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής.

Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς προς τα ανοικτά της ανατολικής ακτής της, ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις λίγο πριν από την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας».

Η Πιονγκγιάνγκ έχει καταφερθεί εναντίον των γυμνασίων που διεξάγονται από τις νοτιοκορεατικές και τις αμερικανικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας πως αποτελούν πρόβες εισβολής στην επικράτεια της Βόρειας Κορέας.

Η δοκιμή του νέου οπλικού συστήματος πραγματοποιήθηκε περίπου μια εβδομάδα μετά την εκτόξευση του ισχυρότερου βορειοκορεατικού πυραύλου, του Hwasong-17. Επρόκειτο για τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) της Βόρειας Κορέας από την αρχή του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα