ΑΘΗΝΑ
02:19
|
03.05.2024
Προηγήθηκαν σοβαρές καταγγελίες για άσκηση βίας και απαξιωτικής συμπεριφοράς σε βάρος των 48 παιδιών και εφήβων που πήγαιναν στο κέντρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε σήμερα εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν κάποιοι από τους υπεύθυνους του «Κέντρου Ειδικών Θεραπειών» για παιδιά και εφήβους με αναπηρίες στην Καλλιθέα έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις, όπως έκθεση σε κίνδυνο και σωματικές βλάβες σε αδύναμο.

Αφορμή έδωσαν οι πρόσφατες καταγγελίες για την άσκηση βίας και απρεπούς συμπεριφοράς σε βάρος των παιδιών και φωτογραφίες που έδειχναν ένα 11χρονο αγόρι να ακροβατεί περπατώντας στο περβάζι παραθύρου τρίτου ορόφου.

Αυτές οι καταγγελίες οδήγησαν νωρίτερα στην απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να σφραγίσει το κέντρο.

Καλλιθέα: Σφραγίστηκε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών - «Έπαιζαν με τις ζωές»  χιλιάδων ΑΜΕΑ | DIFERNEWS

Προηγήθηκαν και οι επώνυμες καταγγελίες του Μανώλη Κουφάκη, πρώην οδηγού λεωφορείου του Κέντρου, που είχε εργαστεί για ένα τρίμηνο στο συγκεκριμένο χώρο διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την κακοποίηση παιδιών.

Στο κέντρο πήγαιναν 48 παιδάκια και έφηβοι από 4 έως 24 ετών και λειτουργούσε νυχθημερόν δίχως να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα