ΑΘΗΝΑ
09:28
|
26.04.2024
Σύμφωνα με νόμο της Τουρκίας, για να μπορεί κάποιος να διεκδικήσει την προεδρία στη χώρα, πρέπει να είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης (YΟΚ) Γιουσούφ Ζίγια Ουζκάν δήλωσε, ότι έψαξε για το πανεπιστημιακό δίπλωμα του Προέδρου Ερντογάν κατά τη διάρκεια της θητείας του μεταξύ 2007 και 2011, αλλά δεν το βρήκε.

Καθώς η Τουρκία οδεύει προς τις εκλογές στις 14 Μαΐου, η συζήτηση για το αν ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού διπλώματος ή όχι έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο. Το πτυχίο πανεπιστημίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να γίνει πρόεδρος κάποιος στην Τουρκία

Σχολιάζοντας το δίπλωμα του προέδρου, ο Ουζκάν είπε στο Halk TV στις 23 Μαρτίου «Όταν έγινα πρόεδρος της YΟK, προσωπικά αναρωτήθηκα για το δίπλωμα του Προέδρου Ερντογάν. Ρώτησα τους φίλους μου στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά (από όπου λέγεται ότι αποφοίτησε ο πρόεδρος) και μου υπέδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποιο ντοκουμέντο. Δεν τους ρωτήσαμε επίσημα γιατί δεν κατέστη δυνατό (λόγω της πολιτικής ατμόσφαιρας)». 

Όταν ρωτήθηκε, «Γιατί δεν μοιραστήκατε αυτήν την έρευνα με τον Τύπο και το κοινό εκείνη την εποχή» Ο Özcan απάντησε: «Αυτή δεν είναι δουλειά του προέδρου της YOK. Απλώς ήμουν περίεργος γιατί όλοι μιλούσαν για το δίπλωμα».

Η συζήτηση για το πανεπιστημιακό πτυχίο του προέδρου βρίσκεται εδώ και καιρό στην ατζέντα της αντιπολίτευσης. Ως απάντηση, το Πανεπιστήμιο Μαρμαρά εξέδωσε ανακοίνωση το 2016 και ανέφερε ότι «Είναι βέβαιο ότι ο κ. Πρόεδρος αποφοίτησε από τη «Σχολή Εμπορικών Επιστημών», η οποία παρέχει «τετραετή» εκπαίδευση σε προπτυχιακό επίπεδο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα