ΑΘΗΝΑ
22:02
|
30.04.2024
Η Κάτω Βουλή της Ουρουγουάης συζητά την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60-65 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέλη της Διασυνδικαλιστικής Ολομέλειας των Εργαζομένων και της Εθνικής Συνέλευσης των Εργαζομένων (PIT-CNT) συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Νομοθετικό Μέγαρο της Ουρουγουάης για να διαμαρτυρηθούν για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που συζητείται σε επιτροπή του κοινοβουλίου και η οποία προβλέπει αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 60 στα 65 χρόνια.

Ο πρόεδρος της PIT-CNT, Μαρσέλο Αμπντάλα, αντιτάχθηκε στη μεταρρύθμιση, σημειώνοντας ότι είναι επιζήμια για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

«Κατανοούμε ότι είναι μια μεταρρύθμιση που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης… περιορίζει τα δικαιώματα πολλών εργαζομένων», είπε.

«Η κοινωνική ασφάλιση είναι ένας μηχανισμός προστασίας των ανθρώπων από όσα δεν λύνει η οικονομία της αγοράς… Έχει να κάνει με οικογενειακά επιδόματα, προστασία αναπηρίας, ασφάλιση ανεργίας, μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας σε μια ολοένα και πιο άνιση κοινωνία».

Ο γραμματέας του PIT-CNT, Ενρίκε Μέντεζ, επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει καμία λαϊκή υποστήριξη, κάτι που καταδείχθηκε και από το πλήθος που πραγματοποίησε πορεία από το Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας στο Νομοθετικό Μέγαρο.

«Τα συστήματα συνταξιοδότησης και κοινωνικής ασφάλισης απαιτούν αλλαγές, αλλά όχι σε βάρος των εργαζομένων», είπε ο Μέντεζ, προειδοποιώντας ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν εάν εγκριθεί η μεταρρύθμιση.

Η μεταρρύθμιση που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 60 στα 65 είχε ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία τον Δεκέμβριο του 2022. Τώρα πρέπει να περάσει από την Κάτω Βουλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα