ΑΘΗΝΑ
21:50
|
12.06.2024
Οι δύο χώρες δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού εκτός από τη μετανάστευση και σε αρκετά ακόμη θέματα, όπως η άμυνα και η ασφάλεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στενότερη συνεργασία για αποτροπή νέων παράτυπων μεταναστευτικών ροών στα κοινά σημεία των συνόρων τους προς το εσωτερικό των χωρών τους ανακοίνωσαν απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ενώπιον του καναδικού κοινοβουλίου.

 Εκεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτησε τη «0δέσμευση» του Καναδά να δεχθεί σε ένα χρόνο και σε τακτική βάση 15.000 μετανάστες που προέρχονται από όλη την αμερικανική ήπειρο.

Νωρίτερα,  καναδική κυβερνητική πηγή με γνώση των συνομιλιών δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε μια συμφωνία που μπορεί να επιτρέπει το κλείσιμο μιας ανεπίσημης συνοριακής διέλευσης μεταξύ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και της επαρχίας του Κεμπέκ, αλλά οι τελευταίες λεπτομέρειες μένει να εξεταστούν.

Απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο του Καναδά ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι ειρηνικές χώρες και οι δύο τους είναι ενωμένες στη στήριξη του ΝΑΤΟ για να δράσει ενάντια σε «οποιαδήποτε απειλή».

Παράλληλα, οι δύο χώρες δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού εκτός από τη μετανάστευση και σε αρκετά ακόμη θέματα, όπως η άμυνα και η ασφάλεια, όπως ανακοίνωσαν οι δύο χώρες μετά μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του πρωθυπουργού Τριντό.

Οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν επίσης «τη σοβαρή μακροπρόθεσμη πρόκληση για τη διεθνή τάξη που θέτει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των διασπαστικών ενεργειών όπως ο οικονομικός καταναγκασμός, πολιτικές και πρακτικές που δεν αφορούν την αγορά και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δασμούς ως 38,1% από την Ε.Ε. σε εισαγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα

Ο Σεβαστίδης πρόεδρος του νέου ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Υψηλά παραμένουν τα επιτόκια στις ΗΠΑ

Κηφισιά: Περιορίστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο Pal με ρίψεις νερού από αέρος (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα