ΑΘΗΝΑ
06:45
|
25.02.2024
Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Λε Μολινέτε του Τορίνο σε έναν άνδρα που είχε χάσει την όραση από το αριστερό μάτι τη δεκαετία του 1990.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική ιατρική πρόοδος στον τομέα της οφθαλμολογίας καταγράφηκε αυτό το διάστημα στο Τορίνο της Ιταλίας μετά την επιτυχή μεταμόσχευση της επιφάνειας του ματιού (συμπεριλαμβανομένου το κερατοειδούς χιτώνα και του επιπεφυκότα) σε έναν 83χρονο τυφλό ασθενή με αποτέλεσμα να ξαναβρεί, έστω και μερικώς, την όρασή του.

Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Λε Μολινέτε του Τορίνο σε έναν άνδρα που είχε χάσει την όραση από το αριστερό μάτι τη δεκαετία του 1990 εξαιτίας καταστροφής του αμφιβληστροειδούς. Πριν δέκα χρόνια είχε επίσης τυφλωθεί από το δεξί μάτι εξαιτίας σπάνιας ασθένειας. Η αυτομεταμόσχευση κατέστη δυνατή χάρη στην χρήση υλικού από το αριστερό μάτι, «το οποίο παρουσίαζε λειτουργικά προβλήματα, αλλά είχε διατηρήσει υγιή επιφάνεια».

Αυτό που έκαναν οι γιατροί μοιάζει με θαύμα: Το ένα τρίτο του αριστερού ματιού αυτομεταμοσχεύθηκε στο δεξί μάτι, το οποίο στη συνέχεια ανακατασκευάστηκε και μπόρεσε ο ασθενής να δει ξανά.

«Όταν ξύπνησα και άρχισα να βλέπω το περίγραμμα των δακτύλων και του χεριού μου, ήταν σαν να ξαναγεννήθηκα» τόνισε συγκινημένος ο 83χρονος άνδρας, που ζει στην επαρχία του Τορίνο και έπασχε από δύο σοβαρές και διαφορετικές οφθαλμολογικές παθήσεις που τον είχαν κάνει τυφλό για περίπου έξι χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστρία: Τέσσερις γυναίκες και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν στη Βιέννη μέσα σε 24 ώρες

Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών

Γαλλία: Λήξη της απεργίας των εργαζομένων στον Πύργο του Άιφελ

Τουλάχιστον 15 νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στη Ναντζίνγκ της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα