ΑΘΗΝΑ
11:06
|
25.04.2024
Από τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου φέτος δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες για την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου φέτος δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες για την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το thestival.gr, φοιτητές – μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης συγκεντρώθηκαν από νωρίς στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και ύψωσαν πλακάτ και μαύρα μπαλόνια στον χώρο της παρέλασης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με σύνθημα «Δεν ήταν δυστύχημα, ήταν δολοφονία».

Στη Λάρισα και το Βόλο οι μαθητές αποφάσισαν να τιμήσουν την εθνική επέτειο έχοντας στο πέτο ή στο μπράτσο τους μαύρα κορδελάκια, σε ένδειξη πένθους για τους αδικοχαμένους νέους του δυστυχήματος. Στη Λάρισα οι μαθητές έχουν εκτυπώσει κονκάρδα όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία του δυστυχήματος και η φράση «ήταν έγκλημα»..

Ο 17χρονος μαθητής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Βασίλης Κολτσίδας, εξήγησε χθες στο onlarissa.gr πως η πρωτοβουλία αυτή γίνεται «ως ένδειξη πένθους και όχι για να βανδαλίσουμε την παρέλαση» και είναι προαιρετική, αλλά ταυτο΄χρονα πως «θα το φορέσουμε γιατί δε μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τόσο σημαντικό έγκλημα επειδή είναι παρέλαση».

Στην Καλαμπάκα η παρέλαση θα γίνει χωρίς εμβατήρια, στη μνήμη των τριών φοιτητριών από το χωριό Καστράκι της Καλαμπάκας που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Επρόκειτο για δύο 20χρονες δίδυμες αδερφές, τις Θώμη και Χρύσα Πλακιά και την πρώτη ξαδέρφη τους, Αναστασία Πλακιά, η οποία ήταν συνομήλικη. Οι τρεις κοπέλες επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζαν, μετά το τριήμερο της Αποκριάς.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καστρακίου, Γιώργος Γκόγκος, ενημέρωσε πως η παρέλαση στο Καστράκι θα γίνει χωρίς συνοδεία του εμβατηρίου, λόγω πένθους, ενώ πρότεινε επίσης να αναβληθούν όσες εκδηλώσεις ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν τις ημέρες του Πάσχα, καθώς συμπίπτουν με τα 40 από την ημέρα του δυστυχήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα