ΑΘΗΝΑ
23:45
|
19.04.2024
Δύο μετανάστες που φέρονται να μην είχαν έγγραφα πέθαναν από ασφυξία σε ένα φορτηγό τρένο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο μετανάστες που φέρονται να μην είχαν έγγραφα πέθαναν από ασφυξία σε ένα φορτηγό τρένο και άλλοι 10 που χρειάζονταν ιατρική φροντίδα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο ή ασθενοφόρο στο νοσοκομείο την Παρασκευή στο νότιο Τέξας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχοι στο Γιουβάλντι του Τέξας, έλαβαν μια ανώνυμη κλήση έκτακτης ανάγκης 911 που τους ενημέρωσε ότι πολλοί μετανάστες πνίγονταν μέσα σε ένα τρένο, ανέφερε η αστυνομία του Γιουβάλντι σε δήλωση. Τουλάχιστον 15 μετανάστες χρειάστηκαν άμεση ιατρική φροντίδα, ανέφερε η αστυνομία.

Οι αξιωματούχοι της συνοριακής περιπολίας των ΗΠΑ ειδοποιήθηκαν και μπόρεσαν να σταματήσουν το τρένο ακριβώς ανατολικά της Νίπα του Τέξας, στην κομητεία Γιουβάλντι, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι αξιωματούχοι έκλεισαν προσωρινά τον αυτοκινητόδρομο 90 των ΗΠΑ για να προσγειώσουν τα ελικόπτερα.

Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο λαθρεμπορίας ανθρώπων, ανέφεραν οι ερευνητές του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η τραγωδία σημειώθηκε κοντά στον τόπο ενός πιο σοβαρού περιστατικού πέρυσι, όταν 53 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο πίσω μέρος ενός τρέιλερ μέσα στην καταιγιστική ζέστη κατά τη διάρκεια απόπειρας λαθρεμπορίας.

Δεκάδες μετανάστες συσκευάστηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού που βρέθηκε στα περίχωρα του Σαν Αντόνιο στις 27 Ιουνίου.

Δύο Αμερικανοί έχουν κατηγορηθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για αυτή την υπόθεση και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή εάν καταδικαστούν. Δύο Μεξικανοί έχουν κατηγορηθεί για μικρότερα εγκλήματα.

«Είμαστε λυπημένοι που μαθαίνουμε για ένα ακόμη τραγικό περιστατικό μεταναστών που έκαναν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι», ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντο Μαγιόρκας, δεσμευόμενος να συνεργαστεί με τους τοπικούς ερευνητές για να βρουν τους υπεύθυνους.

«Οι λαθρέμποροι είναι σκληροί και ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος», είπε ο Μαγιόρκας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Γιουβάλντι, Ντάλιελ Ροντρίγκεζ, υποψιάστηκε ότι οι μετανάστες ήταν αφυδατωμένοι λόγω της ζέστης των βαγονιών του τρένου κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού, ανέφερε η τηλεόραση KSAT.

«Είναι λυπηρό να βλέπεις ότι τόσοι πολλοί μετανάστες χωρίς έγγραφα βρέθηκαν σε αυτήν την κατάσταση και δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Είναι αποκαρδιωτικό», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ σύμφωνα με το KSAT.

Ο σιδηρόδρομος Union Pacific θα ηγηθεί της έρευνας, δήλωσε η αστυνομία του Γιουβάλντι.

Το προξενείο του Μεξικού στο Ίγκλ Πας του Τέξας, ανέφερε στο Twitter ότι γνώριζε το περιστατικό και βρίσκεται σε επικοινωνία με Αμερικανούς αξιωματούχους για να καθορίσει εάν κάποιο από τα θύματα ήταν Μεξικανός.

Η Εσωτερική Ασφάλεια δεν έχει ακόμη καθορίσει τις εθνικότητες των θυμάτων ή αν υπάρχουν οικογένειες ή παιδιά ανάμεσά τους, δήλωσε αξιωματούχος του τμήματος με γνώση του θέματος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Νίπα βρίσκεται περίπου 115 χλμ. δυτικά του Σαν Αντόνιο και περίπου 190 χλμ. από τα σύνορα με το Μεξικό.

Βρίσκεται κοντά στην πόλη Γιουβάλντι, όπου σημειώθηκε μαζικός πυροβολισμός σε δημοτικό σχολείο τον περασμένο Μάιο, που σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα