ΑΘΗΝΑ
02:13
|
11.07.2026
Η πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της σεζόν, εξαπλώνεται εκτός ελέγχου 48 ώρες μετά την εκδήλωσή της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτακόσιοι ισπανοί πυροσβέστες μάχονται με την πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά της σεζόν, η οποία εξαπλώνεται εκτός ελέγχου 48 ώρες μετά την εκδήλωσή της και έχει προκαλέσει την απομάκρυνση 1.500 ανθρώπων από κοινότητα βόρεια της Βαλένθια στην ανατολική Ισπανία.

Η πυρκαγιά κατακαίει εκτάσεις στην περιοχή της Βιλανουέβα ντε Βιβέρ και, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες, είναι μία πυρκαγιά υψηλού βαθμού δυσκολίας που συνοδεύεται από αντίξοες καιρικές συνθήκες παρόμοιες με του καλοκαιριού.

Το 2022, μαύρη χρονιά για τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη, η Ισπανία υπήρξε η πλέον πληγείσα χώρα της ηπείρου, με 500 δασικές πυρκαγιές που κατέκαυσαν τεράστιες εκτάσεις, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ενημέρωσης για τις Δασικές Πυρκαγιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Δερβένι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα