ΑΘΗΝΑ
03:13
|
10.06.2026
Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, σε ναυάγιο που σημειώθηκε στ΄ανοικτά των ακτών της Τυνησίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον είκοσι εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, σε ναυάγιο που σημειώθηκε στ΄ανοικτά των ακτών της Τυνησίας. Στο πλεούμενο επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι από την υποσαχάρια Αφρική, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τον διάπλου της Μεσογείου, με προορισμό την Ιταλία. Η ακτοφυλακή της Τυνησίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, διέσωσε πέντε ανθρώπους και ανέσυρε δέκα πτώματα.

Στην Λαμπεντούζα, παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν σε προσωρινή κατάσχεση πλοιάριου της ΜΚΟ Louis Michele, η δράση της οποίας έχει στηριχθεί, οικονομικά, από τον γνωστό καλλιτέχνη Bansky.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΜΚΟ «οι ιταλικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να σαλπάρουν και να μπορέσουν να ξεκινήσουν νέα επιχείρηση στην κεντρική Μεσόγειο». Όπως γράφει ο τύπος, η προσωρινή αυτή κατάσχεση, οφείλεται, πιθανώς, στο ότι το πλοίο μπορεί να πραγματοποίησε πολλαπλές επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, πριν εισέλθει σε ιταλικό λιμάνι. Κάτι που απαγορεύεται από την νέα, σχετική, νομοθεσία της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γαλλία: 132 συντονιστές σχολικών δραστηριοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα