ΑΘΗΝΑ
17:44
|
25.04.2024
Αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν κοντά σε σημείο ελέγχου ασφαλείας που οδηγεί στο υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν άφησε πίσω της τουλάχιστον έξι πολίτες νεκρούς και ακόμα περισσότερους τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη, ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά πριν φτάσει στον στόχο του και να τον σκοτώσουν, αλλά τα εκρηκτικά που μετέφερε πυροδοτήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αρχές δεν κατονόμασαν τον στόχο, αλλά η έκρηξη σημειώθηκε σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της πόλης κοντά σε σημείο ελέγχου που οδηγεί σε περιοχή που που στεγάζει πολλά κυβερνητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εξωτερικών.

Νοσοκομείο που διευθύνεται από ιταλική ΜΚΟ είπε ότι δέχθηκε μερικούς ασθενείς στο χειρουργικό του κέντρο στην πρωτεύουσα Καμπούλ που ειδικεύεται στη θεραπεία θυμάτων του μακροχρόνιου πολέμου στο Αφγανιστάν.

Η Καμπούλ και άλλες αστικές περιοχές έχουν πληγεί από επιθέσεις τους τελευταίους μήνες, για ορισμένες από τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη ο ISIL (ISIS).

Έκρηξη τον Ιανουάριο σκότωσε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες στο Υπουργείο Εξωτερικών την ώρα που οι εργαζόμενοι έβγαιναν από το κτίριο μετά το τέλος της εργάσιμης ημέρας τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα