ΑΘΗΝΑ
12:38
|
25.04.2024
Ένοπλοι γάζωσαν με καλάσνικοφ το κτίριο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια επίθεσης με αυτόματο όπλο εναντίον του μεγαλύτερου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της Αλβανίας, Top Channel, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

«Άτομα που εξακολουθούν να μην έχουν ταυτοποιηθεί άνοιξαν πυρ με ριπές αυτομάτου όπλου προς την κατεύθυνση του κτιρίου του Top Channel», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ενώ πηγές αναφέρουν πως ο νεκρός είναι ένας 60χρονος φρουρός που βρίσκονταν στο φυλάκιο της ασφάλειας του κτιρίου.

Σύμφωνα με μεταγενέστερες πληροφορίες, η επίθεση έγινε από τρία άτομα που επέβαιναν σε όχημα Range Rover το οποίο είχε κλαπεί από την πόλη Σκόδρα στα βορειοδυτικά της χώρας και το οποίο εντοπίστηκε αργότερα καμμένο μαζί με τα δύο καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Οι σφαίρες έπληξαν εκτός από το φυλάκιο όπου βρίσκονταν ο άτυχος φύλακας, τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα έκανε λόγο για «εγκληματική επίθεση» και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους εργαζομένους του σταθμού.

Η επίθεση καταδικάσθηκε επίσης από όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, αλλά και από την πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, η οποία κάλεσε τις αρχές να διεξάγουν συνολική έρευνα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.

Την επίθεση καταδίκασε και ο ΟΑΣΕ κάνοντας λόγο για κραυγαλέα επίθεση κατά των μέσων ενημέρωσης. «Ο ΟΑΣΕ στην Αλβανία συμμερίζεται τις εκκλήσεις των ανώτατων κρατικών αξιωματούχων για ταχεία και πλήρη διερεύνηση του συμβάντος και αναμένει ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε δήλωσή του το Top Channel TV ανέφερε ότι η επίθεση ήταν «μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική ενέργεια, με στόχο να στοχοποιήσει και να βλάψει την αποστολή των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης και τη δύναμη της ελευθερίας του λόγου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα