ΑΘΗΝΑ
14:31
|
19.04.2024
Η First Citizens Bank & Trust Co αγοράζει όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Federal Deposit Insurance Corporation δήλωσε αργά την Κυριακή πως είχε συμφωνήσει ότι η First-Citizens Bank & Trust Company θα αγόραζε όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank που οι ρυθμιστικές αρχές είχαν μεταφέρει σε μια τράπεζα γέφυρα μετά την κατάρρευσή της.

Δεκαεπτά πρώην υποκαταστήματα της SVB θα αρχίσουν να λειτουργούν ως «Silicon Valley Bank, τμήμα της First Citizens Bank», τη Δευτέρα, δήλωσε η First Citizens. Οι πελάτες της SVB θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τρέχον υποκατάστημά τους μέχρι να λάβουν ειδοποίηση από την τράπεζα First Citizens ότι τα συστήματα έχουν μετατραπεί ώστε να επιτρέπουν την πλήρη εξυπηρέτηση στο ευρύτερο δίκτυο καταστημάτων της, πρόσθεσε η FDIC.

Η SVB έκλεισε από τις ρυθμιστικές αρχές την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, αφού οι πελάτες απέσυραν 42 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μόνο ημέρα. Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ, μετά την Washington Mutual το 2008. Η FDIC συμφώνησε να εγγυηθεί όλες τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων άνω των 250.000 δολλαρίων (232.220 ευρώ) ανά λογαριασμό που είναι συνήθως ασφαλισμένες.

Η First Citizens, με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, προσφέρει γενικές τραπεζικές υπηρεσίες μέσω περισσότερων από 550 υποκαταστημάτων και γραφείων σε 23 πολιτείες.

«Αυτή η συναλλαγή αξιοποιεί τη σταθερή μας βάση για να προσθέσουμε σημαντική κλίμακα, γεωγραφική ποικιλομορφία, συναρπαστικές ψηφιακές δυνατότητες και, το πιο σημαντικό, ουσιαστικές λύσεις για τους πελάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους», δήλωσε στη δήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της First Citizens, Frank B. Holding.

«Συγκεκριμένα, δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε και να διατηρήσουμε τις ισχυρές σχέσεις που έχει η κληρονομιά της SVB Global Fund Banking με εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων και επιχειρηματικών κεφαλαίων», πρόσθεσε.

Το FDIC είπε ότι η First Citizens έπαιρνε τα 72 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια SVB με έκπτωση 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε τίτλους και άλλα περιουσιακά στοιχεία που ανήκαν στην SVB θα παραμείνουν υπό διαχείριση για διάθεση από την FDIC.

«Το FDIC εκτιμά το κόστος της αποτυχίας της Silicon Valley Bank στο Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων της σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ακριβές κόστος θα καθοριστεί όταν η FDIC τερματίσει τη διαχείριση», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

Η κατάρρευση της SVB, που ακολούθησε γρήγορα διαδοχικά η Signature Bank – ένας άλλος περιφερειακός δανειστής των ΗΠΑ – συντάραξε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και προκάλεσε κατάρρευση της εμπιστοσύνης μεταξύ των επενδυτών και των καταθετών σε άλλες ευάλωτες τράπεζες.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η Credit Suisse (CS), ήταν το μεγαλύτερο θύμα της τρέχουσας κρίσης. Έπρεπε να διασωθεί πριν από μια εβδομάδα από τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική UBS (UBS) σε μια έκτακτη εξαγορά που ενορχηστρώθηκε από την ελβετική κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα