ΑΘΗΝΑ
09:50
|
03.05.2024
Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, επί σειρά ετών Διευθυντής Κυκλοφορίας στον ΟΣΕ, θα μπορούσε να είναι «πρόσωπο κλειδί» για την υπόθεση των Τεμπών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας στον ΟΣΕ, που πιθανότατα θα μπορούσε να είναι «πρόσωπο κλειδί» για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, έχασε χθες τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε στις 13.55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά τη διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο», στο 38ο χλμ. της παραλιακής Αθηνών – Σουνίου, στο Λαγονήσι.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει πως ο αποθανών, «σύμφωνα με μαρτυρίες, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα ΙΧ αφού προηγουμένως προσπάθησε να αποφύγει ένα λευκό βαν».

Όπως αναφέρει και πάλι η ΕφΣυν, ο αποθανών που δεν είχε κληθεί για κατάθεση από τις ανακριτικές αρχές οι οποίες διερευνούν το δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν σε θέση, λόγω των αρμοδιοτήτων του, να γνωρίζει σε βάθος τα δεδομένα και τις ελλείψεις που οδήγησαν στο καταστροφικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης ήταν 67 ετών και επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί. Είχε συμμετάσχει σε πλήθος υπηρεσιακών επιτροπών που είχαν διερευνήσει πρόσφατα και παλαιότερα σιδηροδρομικά συμβάντα, όπως το δυστύχημα στο Άδενδρο και τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών έξω από τη Λιβαδειά στη διάρκεια του χιονιά του Ιανουαρίου 2022.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και efsyn.gr)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα