ΑΘΗΝΑ
15:43
|
26.04.2024
Η υπόθεση θυμίζει τον εφιάλτη της 12χρονης στον Κολωνό. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης,βιαστής και μαστροπός, ήταν γνωστός της οικογένειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχουν τελειωμό οι φρικτές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων στη χώρα. Μετά από  τα πρόσφατα κρούσματα άγριας μαστροπείας δύο κοριτσιών 14 και 16 ετών από δομή  υποτιθέμενης «προστασίας» κοριτσιών  στη Νέα Σμύρνη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας περίπτωση αγοριού που από την ηλικία των 11 ετών και για περίπου τέσσερα χρόνια είχε πέσει στα νύχια 66χρονου λυράρη, γνωστού μουσικού του Ηρακλείου, ενόσω διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το Γραφείο Ασφάλειας του Ηρακλείου και τη δικογραφία που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ, ο 66χρονος είχε προσεγγίσει το (σήμερα 15χρονο) παιδί ήδη από το 2018 κάνοντας άσεμνες προτάσεις και χειρονομίες ώσπου δύο χρόνια μετά τον εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη. Η κακοποίηση του εφήβου συνεχίστηκε ως τις 15 Φεβρουαρίου 2023 καθώς εκείνη την περίοδο έπεσε στην αντίληψη της μητέρας του παιδιού ύποπτο υλικό στο κινητό του τηλέφωνο και μετά από πίεση της αποκάλυψε το δράμα που ζούσε για μία τετραετία από τον αδίστακτο βιαστή και μαστροπό.

Και βιαστής και μαστροπός

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 66χρονος λυράρης από το 2020 ανάγκαζε τον ανήλικο να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο όπου ήταν γυμνός και στη συνέχεια τα ανέβαζε σε ειδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχοντας δημιουργήσει προφίλ με τον ανήλικο, ενάντια στη θέληση του νεαρού αγοριού, για να «ψαρεύει» πελάτες.

Ο κατηγορούμενος Τάσος Ρεράκης, φέρεται πως τον Δεκέμβριο του 2022 ως τον Φεβρουάριο του 2023, είχε κανονίσει τρεις συναντήσεις του αγοριού με διαφορετικούς άνδρες (ο ένας γιατρός) ώστε να συνευρεθεί μαζί τους ερωτικά με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία έκανε έρευνες στα σπίτια του μουσικού και του γιατρού που ταυτοποιήθηκε κάνοντας κατάσχεση σε έναν σουγιά, δύο φυσίγγια, 10 κινητά, 2 κάρτες SIM,  δύο κάρτες Micro SD, έναν φορητό υπολογιστή και ένα τάμπλετ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο λυράρης συνελήφθη προς το παρόν για παράβαση περί όπλων αλλά όχι και ο γιατρός γιατί είχε παρέλθει το όριο του αυτοφώρου.

Έκκληση δικηγόρων για να ανοίξουν στόματα

Σύμφωνα με όσα είπε σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Νίκος Καλομοίρης, η έγκαιρη κινητοποίηση της αστυνομίας συνέβαλε στην  σύλληψη του 66χρονου λυράρη, ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο του Ηρακλείου.

Δικηγόροι της οικογένειας του εφήβου που έζησε έναν φρικτό εφιάλτη επί τέσσερα χρόνια ενθάρρυναν και  άλλα πιθανά θύματα του 66χρονου να ανοίξουν το στόμα τους και να σπάσουν τη σιωπή τους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Έκαναν παράλληλα έκκληση στα ΜΜΕ να δείξουν εύλογη ευαισθησία ώστε να μην δημοσιοποιηθούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στοιχεία «φωτογραφικά» της ταυτότητας του ανηλίκου, προστατεύοντας τον από ενδεχόμενη δευτερογενή θυματοποίησή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα