ΑΘΗΝΑ
06:59
|
20.04.2024
Στις 7 το απόγευμα στη γαλλική πρεσβεία, καλούν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Γαλλίας, που συνεχίζει την αποφασιστική του πάλη για να ανατραπεί η πραξικοπηματική επιβολή του αντι-ασφαλιστικού νόμου καλούν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 7 μ.μ. έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας, απέναντι από τα λουλουδάδικα).

«Στη Γαλλια, τρία εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν το παρών στους δρόμους 300 πόλεων για να απαντήσουν στον αυταρχισμό του Εμανουέλ Μακρόν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αυθαίρετη βία της Γαλλικής αστυνομίας. Όταν ο Μακρόν κυβερνά καταλύοντας την δημοκρατία, η δημοκρατία απαντά καταλύοντας την κυβέρνηση. Είμαστε στο πλευρό του Γαλλικού λαού αυτές τις κρίσιμες μέρες, ενώ δίνουμε και εμείς τη δική μας μάχη απέναντι στην εξίσου αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ενεργεί ακολουθώντας το ίδιο πολιτικό και οικονομικό “εγχειρίδιο”», αναφέρει στο κάλεσμά του το ΜέΡΑ25.

«Ο συγκλονιστικός αγώνας της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Γαλλίας στέλνει εξεγερτικά μηνύματα ελπίδας στους εργαζόμενους και τους λαούς σε όλη την Ευρώπη και διεθνώς. Παρά το πραξικοπηματικό «πέρασμα» των αντιδραστικών αντεργατικών αλλαγών στο ασφαλιστικό από την γαλλική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Μακρόν, παρά την τεράστια καταστολή των κινητοποιήσεων, τα μαχόμενα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο αγωνιζόμενος λαός συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, στέλνοντας περήφανο μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα για τη νίκη! Πρόκειται πλέον για μια τεράστια πολιτική κινητοποίηση, που συγκρούεται μετωπικά με την κυβέρνηση, το κράτος, το κεφάλαιο και την ΕΕ στη Γαλλία, και έχει γράψει ήδη ιστορία!», τονίζει στο κάλεσμά του το ΝΑΡ.

«Οι τεράστιες, μαχητικές διαδηλώσεις απ’ άκρη σ’ άκρη της Γαλλίας και οι ιστορικές γενικές απεργίες, που θα γίνουν 10 στον αριθμό την ερχόμενη Τρίτη, αποτελούν σταθμό στο διεθνές εργατικό κίνημα και την πάλη του για ανθρώπινη ζωή και ανθρώπινη δουλειά, ενάντια στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που θέλει να στερήσει κάθε δικαίωμα από τους εργαζόμενους. Ο ελληνικός λαός, που πάλεψε με τα εγχώρια και ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας, την Τρόικα, τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια και την εγχώρια ολιγαρχία ενάντια στα μνημόνια, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει δουλειά μέχρις εξάντλησης της ζωής, χωρίς δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, χωρίς αργίες και Κυριακές», υπογραμμίζει στο κάλεσμά της η Λαϊκή Ενότητα.

«Οι φλόγες του απεργιακού αγώνα της εργατικής τάξης της Γαλλίας, του αγώνα του λαού και της νεολαίας της Γαλλίας, φωτίζουν το δρόμο για το μέλλον των εργατών και των λαών του πλανήτη! Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων στην Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία. Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων και των εξεγέρσεων εργατών και λαών από τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ ως την Ασία, που επίμονα ξεσπούν όλο το τελευταίο διάστημα. Είναι η πάλη και η ανάγκη της εποχής μας, για την οργάνωση και την συγκρότηση της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης εργατών και λαών με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και του πολέμου», τονίζει το ΚΚΕ (μ-λ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα