ΑΘΗΝΑ
05:40
|
19.04.2024
Αρχικό δάνειο 15.000 εκτοξεύτηκε στα 36.000 ευρώ. Με πλειστηριασμό απειλείται η οικογένεια αν δεν το καλύψει εφάπαξ έως μεθαύριο Τετάρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, στη Θεσσαλονίκη, έξω από κτίριο της εταιρείας DoValue, που διαχειρίζεται δάνεια και ακίνητα για τράπεζες με αφορμή τις απειλές της εταιρίας σε γυναίκα διανομέα, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία απειλεί να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι της γυναίκας στη Σίνδο, αν δεν εξοφλήσει εφάπαξ μέχρι την προσεχή Τετάρτη το στεγαστικό δάνειό της ύψους 15.000 ευρώ, που με την οφειλή λόγω τόκων εκτοξεύτηκε στα 36.000 ευρώ. Η οικογένεια μέχρι κάποια στιγμή κάλυπτε τις δόσεις του δανείου, κάτι που σταμάτησε να είναι σε θέση να κάνει όταν τόσο η μητέρα, όσο και ο πατέρας έμειναν άνεργοι.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους μέλη της ΣΕΤΕΠΕ:

«Τα κοράκια των funds και των τραπεζών έχουν ξεσαλώσει, ειδικά μετά και από την απόφαση του Αρείου Πάγου για δυνατότητα των servicers να μπορούν να αρπάξουν τα σπίτια του λαού. Φανερώνεται ότι ο ρόλος του αστικού κράτους, των κυβερνήσεων και των θεσμών του, δεν είναι να προστατεύσει ουσιαστικά την πρώτη κατοικία, αλλά να προστατεύσει τα συμφέροντα των λίγων, αυτών που λυμαίνονται το λαϊκό βιος. Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν έχουν δώσει αέρα στα πανιά των τραπεζών και των funds για να μπορούν να αρπάζουν τα σπίτια εργαζομένων, συνταξιούχων, ανθρώπων του μόχθου» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα