ΑΘΗΝΑ
01:57
|
20.09.2024
Δεν ξεκινάει ούτε σήμερα ο Προαστιακός για Κιάτο. Δεν έχουν απαντηθεί τα ζητήματα ασφαλείας που θέτουν οι εργαζόμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κανένα δρομολόγιο, πέραν όσων ξεκίνησαν στις 22 Μαρτίου δεν αναμένεται να προστεθεί σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, θέτοντας εν αμφιβόλω το σχέδιο επανεκκίνησης πού είχε εξαγγελθεί.

Καθώς οι μηχανοδηγοί θέτουν μια σειρά ζητήματα ασφαλείας, τα οποία δεν έχουν απαντηθεί και όπως καταγγέλλουν αγνοούνται και ζητούν άμεσα μέτρα  προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του συνόλου του δικτύου, δεν θα επεκταθούν σήμερα, παρά τις εξαγγελίες τα δρομολόγια του Προαστιακού προς Κόρινθο, Κιάτο και Αίγιο, ενώ για το δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας, δεν αναμένεται να επανεκκινήσουν τα δρομολόγιο του Ιντερσίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο της εταιρίας όσο και των μηχανοδηγών, έως τώρα δεν έχουν παρασχεθεί οι εγγυήσεις ασφαλείας που έχουν ζητηθεί προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα των τρένων.

Αυτό αφορά κυρίως τα ζητήματα της ραδιοκάλυψης στις σήραγγες του Πλαταμώνα και των Τεμπών, αλλά και την επίλυση θεμάτων ασφαλείας με τις σήραγγες του Προαστιακού και κυρίως σε ό,τι αφορά την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία.

Να σημειωθεί ότι στην αφετηρία έχουν κολλήσει και τα εμπορευματικά δρομολόγια της Hellenic Train με την εταιρία να έχει εκτελέσει μόνο ένα την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης. Έκτοτε αποφασίστηκε η διακοπή τους καθώς οι παρατηρήσεις που συγκεντρώθηκαν από τους μηχανοδηγούς, οι οποίοι εκτέλεσαν το δρομολόγιο, ήταν αρκετές και αφορούσαν ζητήματα ασφαλείας που δεν είχαν επιλυθεί. Αντίστοιχα ποτέ δεν ξεκίνησαν – αν και είχε ανακοινωθεί – και τα τοπικά δρομολόγια στη Βόρεια Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα