ΑΘΗΝΑ
12:15
|
28.05.2023
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο μετρό, το τραμ και τον ηλεκτρικό, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τρίτη 28 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στο Μετρό, το Τραμ και τον Ηλεκτρικό, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαντήσει «αν τα αιτήματα των εργαζομένων, είναι καθόλα νόμιμα και δίκαια ή αν θα πάρουν για άλλη μια φορά το κρίμα στο λαιμό τους και θα μας θεωρήσουν αδίκους και παράνομους που διεκδικούμε την εξασφάλιση του επιβατικού κοινού μέσω της απεργίας μας».

Για «ανάταση των εργαζομένων στο ύψος των καθηκόντων που τους αναθέτει η ιστορία» με αφορμή την εξέγερση του γαλλικού λαού κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζόμενων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) προκηρύσσοντας «προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων για προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) και την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμύριου επιβατών καθημερινά» και παραθέτοντας μια σειρά προβλημάτων προς επίλυση: 

  1. Έλλειψη 847 Εργαζομένων: Οδηγών, Τεχνικών, Σταθμαρχών και εξειδικευμένου Σιδηροδρομικού Προσωπικού.
  2. Έλλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και υλικών των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου.
  3. Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
  4. Κατοχύρωση και κρατική αναγνώριση σιδηροδρομικών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων για όλο το προσωπικό που ασχολείται με τον σιδηρόδρομο.
  5. Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο όλων των γραμμών της ΣΤΑ.ΣΥ.

«Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον της διεθνούς τραπεζικής κατάρρευσης και του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, οι φλόγες της γαλλικής εξέγερσης μεταδίδουν σαν αστραπή την ανάταση των εργαζομένων στο ύψος των καθηκόντων που τους αναθέτει η ιστορία» επισημαίνει το Σωματείο.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως «για εμάς τους σιδηροδρομικούς είναι η κατάλληλη στιγμή σε συμφωνία με τα αιτήματα των Γάλλων εργαζομένων και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να αναδείξουμε τις συνέπειες των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό, για τις συμβάσεις εργασίας, για την φτώχεια και ανεργία που απειλεί πλέον όλο τον πλανήτη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός εργάτης στο Καρπενήσι με τη λίστα θανάτου να μακραίνει

Ψηφοφόρος στην Τουρκία πήγε στην κάλπη με το αρνί της

Εγκαίνια με… μποϊκοτάζ για το νέο «παλάτι» των βουλευτών στην Ινδία

Οπαδική επίθεση κατά ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα