ΑΘΗΝΑ
03:32
|
19.04.2024
Την ίδια ώρα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε για έκτη φορά τη δίκη στελεχών της «Ελληνικός Χρυσός» για υποβάθμιση περιβάλλοντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αθώους έκρινε χθες, Δευτέρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, 21 αγωνιστές του κινήματος κατά των εξορύξεων, που κατηγορούνταν μετά από μηνύσεις , για διατάραξη κοινής ειρήνης, παράνομη βία, διατάραξη εργασιακής ειρήνης και προσβολή εθνικών συμβόλων.

Οι υποθέσεις αφορούσαν γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο δάσος της Τσικάρας κατά το δίμηνο Απρίλης – Μάης του 2017 και είχαν οδηγήσει στη ματαίωση του δειγματοληπτικού γεωτρητικού προγράμματος της Eldorado.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς κατήγορος αυτή τη φορά δεν ήταν η εισαγγελία Πολυγύρου ή η Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά η ίδια η εταιρεία Eldorado Gold, που παρέστη ως πολιτική αγωγή, επικαλούμενη και διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη.

«Μετά έξι χρόνια αναβολών και ταλαιπωρίας στα δικαστήρια τελικά αθωωθήκαμε, αυτό έχει σημασία. Ο αγώνας συνεχίζεται» δήλωσε κάτοικος της Μεγάλης Παναγιάς που βρέθηκε κατηγορούμενος.

Την ίδια ώρα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε για έκτη φορά τη δίκη δύο στελεχών τής «Ελληνικός Χρυσός» για υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση στις περιοχές του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Το αδίκημα αφορά την περίοδο 2012-2014 με κατηγορούμενους τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και την άλλοτε εντεταλμένη υπεύθυνη για το περιβάλλον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα