ΑΘΗΝΑ
11:38
|
28.05.2023
Η ημερίδα, με θέμα «Μια γενιά υπό πολιορκία: Η νεολαία μεταξύ κρίσης και διεκδίκησης» θα γίνει σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από τις 18.30 το απόγευμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ημερίδα με θέμα «Μια γενιά υπό πολιορκία: Η νεολαία μεταξύ κρίσης και διεκδίκησης» πραγματοποιεί το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το mέta | Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου από τις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Σάκης Καράγιωργας ΙΙ» του Παντείου Πανεπιστημίου, με τη φιλοδοξία μιας συνθετικής ματιάς στο ασφυκτικό τοπίο που δημιουργούν η εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, οι μίζερες εργασιακές προοπτικές, ο εκπατρισμός των νέων, η πανταχού παρούσα καταστολή, η εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η πολιτική αφωνία.

Στο πρώτο σκέλος της ημερίδας, το οποίο θα έχει τη μορφή στρογγυλού τραπεζιού, θα τοποθετηθούν άνθρωποι με ερευνητική και εκπαιδευτική σχέση με πτυχές των ζητημάτων της ελληνικής νεολαίας, ενώ το δεύτερο σκέλος θα αποτελεί ανοικτή διαδικασία, όπου ομάδες νέων θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις και θα παρουσιάσουν δρώμενα ή αποτελέσματα βιωματικών εργαστηρίων.

Ομιλητές του στρογγυλού τραπεζιού θα είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης (Καθηγητής ΕΚΠΑ, Γραμματέας ΜέΡΑ25), η Αλεξάνδρα Κορωναίου (Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου), ο Γιάννης Κουζής (Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου) και ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου (Δρ. Κοινωνιολογίας, Διδάσκων ΕΑΠ), ενώ θα συντονίζει η δημοσιογράφος Αγάπη Βαρούνη.

Ακολούθως θα παρουσιαστούν από την Κατερίνα Μπότσαρη (υπ. διδάκτορα, συντονίστρια της ομάδας “Ασφαλές”) τα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Ε’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιάννη Σκαλτσά.

Επιπλέον, θα υπάρξει η καλλιτεχνική παρέμβαση «Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν» από ομάδα φοιτητών/τριών του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DARE και η παρουσίαση διαδικτυακής έρευνας από ομάδα εργασίας της Νεολαίας ΜέΡΑ25 .

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση. Τον συντονισμό θα έχουν οι δημοσιογράφοι Γωγώ Κριεμπάρδη και Νεκταρία Ψαράκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αυτή είναι η νέα Εκλογική Επιτροπή για την κάλπη της 25ης Ιουνίου

Εγκαίνια με… μποϊκοτάζ για το νέο «παλάτι» των βουλευτών στην Ινδία

Οπαδική επίθεση κατά ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα