ΑΘΗΝΑ
21:13
|
09.06.2023
Ο νέος Κώδικας εστιάζει «στη δημιουργία εργαζομένων αλλοδαπών περιορισμένης διάρκειας, με περιορισμένα εργασιακά και άλλα δικαιώματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναφερόμενη στο νέο Κώδικα Μετανάστευσης, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) αναφέρει, ότι παρά τις βελτιώσεις που έγιναν μετά από εισηγήσεις, «ο νέος Κώδικας δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανησυχίες, τα προβλήματα και τις προτάσεις των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν στη χώρα, ούτε προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν».

Αντίθετα, υποστηρίζει, το παρόν σχέδιο νόμου, για το οποίο προηγήθηκε «μια εξαιρετικά σύντομη διαβούλευση […], εστιάζει στην εγκατάλειψη της μόνιμης μετανάστευσης και στην εδραίωση του μοντέλου της προσωρινής, εποχικής εργασίας σε ακόμη περισσότερους κλάδους της οικονομίας, στη δημιουργία εργαζομένων αλλοδαπών περιορισμένης διάρκειας, με περιορισμένα εργασιακά και άλλα δικαιώματα, αγνοώντας όσους και όσες βρίσκονται ήδη στη χώρα παράτυπα, ζουν και εργάζονται σε επισφαλείς συνθήκες, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Επίσης, σύμφωνα με την ΕλΕΔΑ, στο παρόν νομοσχέδιο υπενθυμίζεται η «αποτρεπτική διάθεση σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες» αλλά και η «μηδενική ανοχή σε παράτυπους μετανάστες και μετανάστριες που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα».

Η ΕλΕΔΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον προτεινόμενο νέο Κώδικα Μετανάστευσης προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος διαβούλευση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απόρρητα έγγραφα για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ είχε ο Τραμπ στο…μπάνιο του

Μ. Σχοινάς: Ιστορική η συμφωνία της Ε.Ε. για μετανάστευση και άσυλο

ΗΠΑ και ΗΒ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ολλανδικό μουσείο δε θα επιστρέψει συλλογή στην Κριμαία, αλλά στο Κίεβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα