ΑΘΗΝΑ
18:54
|
22.04.2024
Ο νέος Κώδικας εστιάζει «στη δημιουργία εργαζομένων αλλοδαπών περιορισμένης διάρκειας, με περιορισμένα εργασιακά και άλλα δικαιώματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναφερόμενη στο νέο Κώδικα Μετανάστευσης, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) αναφέρει, ότι παρά τις βελτιώσεις που έγιναν μετά από εισηγήσεις, «ο νέος Κώδικας δεν λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανησυχίες, τα προβλήματα και τις προτάσεις των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν στη χώρα, ούτε προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν».

Αντίθετα, υποστηρίζει, το παρόν σχέδιο νόμου, για το οποίο προηγήθηκε «μια εξαιρετικά σύντομη διαβούλευση […], εστιάζει στην εγκατάλειψη της μόνιμης μετανάστευσης και στην εδραίωση του μοντέλου της προσωρινής, εποχικής εργασίας σε ακόμη περισσότερους κλάδους της οικονομίας, στη δημιουργία εργαζομένων αλλοδαπών περιορισμένης διάρκειας, με περιορισμένα εργασιακά και άλλα δικαιώματα, αγνοώντας όσους και όσες βρίσκονται ήδη στη χώρα παράτυπα, ζουν και εργάζονται σε επισφαλείς συνθήκες, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Επίσης, σύμφωνα με την ΕλΕΔΑ, στο παρόν νομοσχέδιο υπενθυμίζεται η «αποτρεπτική διάθεση σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες» αλλά και η «μηδενική ανοχή σε παράτυπους μετανάστες και μετανάστριες που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα».

Η ΕλΕΔΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τον προτεινόμενο νέο Κώδικα Μετανάστευσης προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος διαβούλευση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε από τον Λευκό Πύργο- Αυτοκτονία βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Πάρος: Φωτιά στην Παροικιά – Στάλθηκε 112 για προληπτική εκκένωση

Τοξική υγειονομική βόμβα από φωτιά σε τεράστια χωματερή του Νέου Δελχί

ΗΠΑ: Αναστέλλει τα διά ζώσης μαθήματα το Κολούμπια, λόγω φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα