ΑΘΗΝΑ
16:26
|
08.06.2023
Οι Γάλλοι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους παρά την κλιμάκωση της κρατικής βίας. Στη Μασσαλία το σύνθημα ήταν ένα: Εμείς είμαστε εργάτες και θα νικήσουμε!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά την κλιμάκωση της κρατικής βίας και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, οι Γάλλοι διαδηλωτές δεν το βάζουν κάτω. Συνέχισαν και σήμερα τις μαζικές κινητοποιήσεις τους σε Παρίσι, Λυών και άλλες μεγάλες πόλεις, δίχως να λείψουν ούτε αυτή τη φορά οι συγκρούσεις με την αστυνομία.

Στο Παρίσι, λίγο πριν την άφιξη της διασυνδικαλιστικής πομπής στην Πλας ντε λα Νασιόν, μαυροφορεμένα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα προσπάθησαν να αμαυρώσουν την ειρηνική πορεία λεηλατώντας ένα κατάσταση της περιοχής και βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ξηλώνοντας παράλληλα τα κάγκελα περίφραξης από δημόσιους χώρους.

Αυτό έδωσε την κατάλληλη αφορμή στις αστυνομικές δυνάμεις να «βομβαρδίσουν» το πλήθος με δακρυγόνα για να διαλύσουν «το μπλοκ» προχωρώντας παράλληλα σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις γύρω στις 19.00 (ώρα Ελλάδας).

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τουλάχιστον δύο τραυματίες διαδηλωτές στους οποίους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από εθελοντές διασώστες. Ο ένας είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και ο άλλος που ήταν δημοσιογράφος και φορούσε ξεκάθαρα το διακριτικό σήμα  PRESS έφερε επιφανειακό τραύμα στο πόδι.

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν νέα κρούσματα απρόκλητης βίας των δυνάμεων καταστολής σε βάρος γυναικών διαδηλωτριών.

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε παράλληλα και στη Μασσαλία όπου διαδήλωσαν πάνω από 180.000 απεργοί φωνάζοντας: «Εμείς είμαστε οι εργάτες και θα νικήσουμε».

Για 10η συνεχόμενη μέρα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σε αντίστοιχη κινητοποίηση στην Νάντη αλλά και στη Λυών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της σημερινής απεργίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ράσμουσεν: Αν το ΝΑΤΟ δεν προσφέρει εγγυήσεις στην Ουκρανία, ίσως η Πολωνία στείλει μόνη της στρατό (UPD)

Θάνατος τουρίστριας στη Χαλκιδική – πάνω από μία ώρα μακριά το κοντινότερο Κέντρο Υγείας

ΗΠΑ: Τα πλούσια κράτη οφέιλουν να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που στρατεύθηκαν στο ISIS

Δολοφονία Άλκη: Σχεδιασμό και ανθρωποκτόνο δόλο εντοπίζει η εισαγγελέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα