ΑΘΗΝΑ
20:58
|
26.04.2024
Το κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση στις 4 Απριλίου, προτρέπει τα Ηνωμένα Έθνη να ανταποκριθούν στο αίτημα της αϊτινής κυβέρνησης για διεθνή στρατιωτική επέμβαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNRHC) θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας της Αϊτής ενάντια σε ένοπλες ομάδες, που ελέγχουν εν μέρει το Πορτ-ο-Πρενς και άλλες πόλεις.

Προτεινόμενο από την κυβέρνηση της Αϊτής, το ψήφισμα αναγνωρίζει ότι η κατάσταση έχει προκαλέσει βία, ελλείψεις βασικών προϊόντων και αδυναμία παροχής ιατρικής περίθαλψης.

«Η κυβέρνηση της Αϊτής δεν διαθέτει την τεχνική ικανότητα ή τους απαραίτητους πόρους για να εκδιώξει ένοπλες συμμορίες από αυτές τις περιοχές και να εγγυηθεί τα βασικά δικαιώματα των πολιτών της. Ως εκ τούτου, έχει ζητήσει διεθνή βοήθεια», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών θα διορίσει έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα για να αναλύσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προτού το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRO) συνδράμει τις δυνάμεις ασφαλείας και δικαιοσύνης της Αϊτής.

Το ψήφισμα, το οποίο θα συζητηθεί και τεθεί προς ψήφιση στις 3 και 4 Απριλίου, προτρέπει επίσης τα Ηνωμένα Έθνη να ανταποκριθούν στο αίτημα της Αϊτής για διεθνή στρατιωτική επέμβαση για την άμεση καταπολέμηση των ένοπλων ομάδων.

Μέχρι στιγμής φέτος, το UNHRO έχει καταγράψει τουλάχιστον 531 δολοφονίες και 277 απαγωγές από ένοπλες ομάδες. Αυτό το κύμα βίας ανάγκασε περίπου 160.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ένας Αϊτινός αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα, αφού ορισμένοι από τους συναδέλφους του μπερδεύτηκαν και τον πυροβόλησαν στο πλαίσιο μιας αστυνομικής επιχείρησης ανάκτησης ενός κλεμμένου οχήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα