ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.06.2023
Σκίτσα για την προσωρινή τακτική υποχώρηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ υπό το βάρος των μαζικών διαδηλώσεων και της γενικής απεργίας.
Hassan Bleibel, Λίβανος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναστολή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφιση του πολύκροτου νομοσχεδίου δικαστικών μεταρρυθμίσεων στην Κνεσέτ ανακοίνωσε τελικά στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Υπό την πίεση των πολυήμερων κινητοποιήσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα και τη χθεσινή απεργία στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και στα λιμάνια της Χάιφας και του Ασντόντ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υποχώρησε προκειμένου, όπως είπε, να δοθεί χρόνος και μία «πραγματική ευκαιρία για έναν πραγματικό διάλογο».

Στο ίδιο μοτίβο με την προ ημερών τηλεοπτική συνέντευξη του Εμανουέλ Μακρόν ο κ. Νετανιάχου χαρακτήρισε τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πολιτική «μία μειονότητα εξτρεμιστών» που «θέλει να κάνει κομμάτια τη χώρα και να μας βάλει σε εμφύλιο πόλεμο καλώντας τον στρατό σε ανυπακοή, κάτι που είναι τρομερό έγκλημα». Σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματος του Λικούντ πολλοί σκιτσογράφοι βλέπουν την κρίση στο Ισραήλ ως μια ενδοκυβερνητική κρίση για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι σε αυτό το ακροδεξιό σχήμα που έβγαλε η κάλπη τον περασμένο Νοέμβριο.

Emad Hajjaj, Ιορδανία
Paolo Lombardi, Ιταλία
Ahmad Rahma, Τουρκία
Mohammad Sabaaneh, Παλαιστίνη
Mohammad Sabaaneh, Παλαιστίνη
Hassan Bleibel, Λίβανος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρός από τον IDF

Ένα σκίτσο του Παλαιστίνιου Mohammad Sabaaneh για το νέο θύμα, ετών 2, της ισραηλινής στρατιωτικής κατοχής στη Δυτική Όχθη.
ΣΥΝΑΦΗ

Βοήθεια στον Ζελένσκι στέλνει ο Μακρόν

Σούπερ μάρκετ για παιδόφιλους το Instagram

ΗΠΑ: Σπρώχνουν σχέδια για συμφωνίες σε Αραβική Χερσόνησο και Ισραήλ

Την αναγνώριση μαροκινής κυριαρχίας στη Δυτική Σαχάρα μελετά το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα