ΑΘΗΝΑ
12:48
|
03.05.2024
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία γίνεται μάρτυρας θανατηφόρου δυστυχήματος με λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 29 τραυματίστηκαν στο Οκμπάτ Σίρ της Σαουδικής Αραβίας, καθώς λεωφορείο που μετέφερε πολλούς επιβάτες, μεταξύ των οποίων και ξένοι προσκυνητές που κατευθύνονταν στην ιερή πόλη της Μέκκας, προσέκρουσε σε τοιχίο γέφυρας, ανατράπηκε και έπιασε φωτιά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ραμαζανιού , όταν πραγματοποιείται το προσκύνημα της Ούμρα, και μόνο μήνες πριν εκατομμύρια μουσουλμάνοι πραγματοποιήσουν το ετήσιο προσκύνημα Χατζ, που συχνά στιγματίζεται από πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα, καθώς σχηματίζονται ατελείωτα μποτιλιαρίσματα από τα λεωφορεία που γεμάτα πιστούς κατευθύνονται προς τη Μέκκα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία γίνεται μάρτυρας θανατηφόρου δυστυχήματος με λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα σε λεωφορείο που κατευθυνόταν προς τη Μέκκα, ενώ τον Οκτώβριο του 2019, 35 ξένοι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με βαρύ όχημα κοντά στη Μεδίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα