ΑΘΗΝΑ
12:55
|
19.05.2024
Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε την αξίωση της Amazon να βάλει φρένο στα εργασιακά δικαιώματα των διανομέων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εταιρία-κολοσσός Amazon.com Inc έχασε μια προσπάθεια να αποτρέψει τρεις δικαστικές αγωγές από Βρετανούς οδηγούς διανομής δεμάτων οι οποίοι διεκδίκησαν τα εργασιακά τους δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του κατώτατου μισθού και των αποδοχών αδείας.

Περισσότεροι από 1.400 οδηγοί που παραδίδουν δέματα της Amazon κάνουν μήνυση σε εργατικό δικαστήριο του Λονδίνου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να χαρακτηριστούν ως μισθωτοί και όχι ως αυτοαπασχολούμενοι εργολάβοι.

Από την άλλη, η Amazon υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει εργασιακές συμβάσεις στους οδηγούς και ζήτησε να απορρίψει τις αξιώσεις σε μια ακρόαση τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, σε μια απόφαση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, ένας δικαστής είπε ότι οι αγωγές κατά της Amazon μπορούν να προχωρήσουν.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι οι οδηγοί έχουν «εργασιακή σχέση» με την Amazon.

Η δικηγόρος των εναγόντων Κέιτ Ρόμπινσον είπε σε μια δήλωση ότι η απόφαση ήταν «τεράστια επιτυχία» για τους διανομείς.

«Η Amazon πρέπει να αναγνωρίσει την αξία των οδηγών που παραδίδουν τα δέματα για λογαριασμό της και να τους δώσει τα δικαιώματα που πιστεύουμε ότι δικαιούνται», είπε σε πρόσφατη δήλωση.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τους οδηγούς που συνεργάζονται με τους συνεργάτες μας σε ολόκληρη τη χώρα, δίνοντας στους πελάτες μας αυτό που θέλουν, όταν θέλουν, όπου κι αν βρίσκονται».

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι οδηγοί αμείβονται δίκαια από τις εταιρείες παράδοσης με τις οποίες συνεργάζονται και αντιμετωπίζονται με σεβασμό, και αυτό αντικατοπτρίζεται από τα θετικά σχόλια που ακούμε από τους οδηγούς καθημερινά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα