ΑΘΗΝΑ
01:21
|
03.05.2024
Δυό ακόμα πυρκαγιές σε Βοιωτία και Κορινθία. Μεγάλος κίνδυνος από τους ισχυρούς ανέμους σήμερα και αύριο, λέει η Πυροσβεστική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Φθιώτιδα για να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, χθες το απόγευμα στην περιοχή Μενδενίτσα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους, πήρε μεγάλες διαστάσεις. Τα ξημερώματα πάντως οι άνεμοι κόπασαν και έτσι η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση και μέχρι το μεσημέρι εκτιμάται πως θα τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν ξανά σήμερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Δυό ακόμα πυρκαγιές σε Βοιωτία και Κορινθία

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ και στη Λιβαδειά Βοιωτίας, η οποία όμως οριοθετήθηκε λίγο αργότερα. Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου και 11 οχήματα.

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 03.00 τα ξημερώματα και σε δασική έκταση στο Δερβένι του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην Κορινθία.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε αμέσως συναγερμός. Επί τόπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα και 2 Α/Φ. Στην περιοχή επικρατούν από τη νύχτα δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν απειλούνται σπίτια ή κατοικημένες περιοχές.

Γ. Αρτοποιός: Δύσκολη ημέρα η σημερινή

Τον κώδωνα κινδύνου για τους ισχυρούς ανέμους έκρουσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε, η σημερινή αλλά και η αυριανή είναι δύσκολες ημέρες, που απαιτούν προσοχή. Συγκεκριμένα, προειδοποίησε τους αγρότες να αποφύγουν κάθε θερμή εργασία και καύση και τους πολίτες να είναι προσεχτικοί ότι περνούν ή παρκάρουν κάτω από δέντρα.

«Σήμερα και αύριο δεν πρέπει για κανέναν λόγο να κάψουμε τίποτα. Καμία θερμή εργασία, καμία καύση στην ύπαιθρο» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας ως παράδειγμα το Μαίναλο, όπου οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 10 μποφόρ!

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι έχουν σημειωθεί αρκετές πτώσεις δέντρων κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αττική.

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα